Як приготувати справжній плов з яловичини з родзинками?
Пропоную приготувати надзвичайно смачний, ароматний і яскравий плов з яловичини з родзинками в казані. Плов можна приготувати не лише на обід або вечерю, а також подавати в якості гарячого блюда на святковий стіл.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Рис – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ізюм – 100 гр.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода питна – 500 мл
Процес приготування:
1. Яловичину ретельно вимийте в холодній проточній воді, а потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене м’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.
2. Казан поставте на помірний вогонь і налийте необхідну кількість рослинного масла. Добре розігрійте. Викладіть підготовлене м’ясо і добре його обсмажте, періодично помішуючи.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою і наріжте гострим ножем. Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте тонкою соломкою.
4. До цього часу м’ясо рівномірно обсмажиться. В казан до м’яса покладіть подрібнену ріпчасту цибулю і моркву обсмажте, періодично помішуючи, до золотистого кольору.
5. Посоліть, додайте чорний мелений перець. Накрийте кришкою і на невеликому вогні тушкуйте 15-20 хвилин. Необхідну кількість рису і родзинок ретельно промийте в прохолодній воді, а потім викладіть в казан. Після чого додайте очищену від верхнього шару лушпиння головку часнику.
6. Налийте необхідну кількість гарячої питної води. Доведіть до кипіння і готуйте приблизно 35-40 хвилин.
7. Після закінчення часу перевірте готовність плову. Вимкніть вогонь. Приблизно через 10-15 хвилин плов акуратно перемішати лопаткою.
8. Гарячий плов з яловичини з родзинками розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!