При дотриманні правильного харчування, можна контролювати не тільки свою вагу і фігуру, але і збагачувати свій організм корисними насиченими жирами, білками і всіма необхідними вітамінами, одержуваними з їжі. А для всього цього не треба їсти лише відварену грудинку з гречкою, урізноманітніть свій раціон різними ПП салатами з самих різних і доступних інгредієнтів.
ПП салат з консервованим тунцем і яйцем
Всім відомо, що насиченим білком тунець ідеально поєднується з вареними яйцями. Однак якщо розбавити цей «тандем» свіжою зеленню, овочами і заправкою з оливкового масла і ароматних трав, ми отримаємо неймовірно смачне блюдо, яке подарує вам відчуття насичення на довгі години.
Інгредієнти на
3 порц.
- Тунець консервований 1 банка
- кукурудза Консервована 1 банка
- Яйце куряче 3 шт. відварених
- Листовий салат 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Помідор 300 гр.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний ПП салат? Для свого ж зручності викладаємо всі необхідні продукти на стіл.
- Чистий листовий салат рвемо руками на невеликі сегменти і кладемо в салатник.
- Варені яйця очищаємо і ріжемо на 4 або 6 частин.
- Відкриваємо банку кукурудзи і зливаємо розсіл через сито або друшляк.
- Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.
- Помідори нарізаємо скибочками і злегка віджимаємо (виділився сік зливаємо в піалу).
- До томатного соку підливаємо оливкове масло і додаємо ароматні трави – розмішуємо і заправка готова.
- Тунець розминаємо виделкою і в салатнику об’єднуємо всі підготовлені компоненти.
- Злегка присаливаем салат і перемішуємо.
- Поливаємо страва заправкою і ставимо в холод на 20-30 хвилин. Приємного апетиту!
ПП салат «Цезар» з куркою
На даний момент існує безліч рецептів салату «Цезар», його готують з куркою, креветками і навіть з червоною рибою. Але сьогодні мова піде про дієтичному варіанті з ніжним м’ясом курки під йогуртово-гірчичною заправкою.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Салат «Романо» – 1 пучок.
- Часник – 2 зуб.
- Йогурт натуральний – 100 мл
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сухарики – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сир «Пармезан» –за смаком.
- Сіль – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави прованські/італійські – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Філе ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру. Посипаємо курку травами, сіллю, перцем, натираємо подрібненим часником і скроплюємо краплею олії, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Крок 2. М’ясо обсмажуємо на сухій сковороді (можна використовувати пергаментний папір) або запікаємо в духовій шафі до готовності. Після, охолоджуємо і нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 3. Промитий зелений салат рвемо руками на невеликі сегменти, попередньо видаливши серцевину листя.
Крок 4. Подрібнену зелень заправляємо соусом, для його приготування змішати гірчицю, йогурт і зовсім трохи солі. Викладаємо основу «Цезаря» на блюдо, прикрашаємо слайсами курки, сухарями (можна виключити) і пармезаном, подрібненим за допомогою терки або овочечистки.
Крок 5. Наполягаємо салат ще 5-7 хвилин і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
ПП салат з курячою грудкою і ананасами
Практично будь-який салат можна зробити «ПП», якщо прибрати зі списку інгредієнтів майонез і будь-які смажені компоненти. Ніжне куряче м’ясо ідеально поєднується з шматочками солодкого ананаса і разом вони утворюють дуже смачне блюдо, яке можна подати навіть до святкового столу.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче (відварне) – ½ шт.
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Ананаси (кільцями) – 4 шт.
- Кукурудза консервована – 4 ст. л.
Для заправки:
- Сметана – 2 ст. л.
- Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з нарізки солодких кілець ананаса маленькими сегментами.
Крок 2. Варені яйця очистити від шкаралупи і дрібно кришимо.
Крок 3. Курячу грудку нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Крок 4. У глибоку тарілку викладаємо екзотичний фрукт, злегка віджавши шматочки від надлишків сиропу.
Крок 5. Потім, до ананасу додаємо кукурудзу.
Крок 6. Туди ж відправляємо яйця.
Крок 7. І куряче м’ясо.
Крок 8. Займемося соусом: в окремій піалі з’єднуємо сметану, гірчицю і пару щіпок солі.
Крок 9. Гарненько розмішуємо.
Крок 10. Заливаємо соус до нарізаним компонентів.
Крок 11. І розмішуємо всі складові салату таким чином, щоб заправка розподілилася рівномірно. Приємного апетиту!
Простий і смачний ПП салат з крабовими паличками
Для того щоб максимально «полегшити» усім звичний крабовий салат, досить прибрати з його складу відварений рис і майонез. Свіжість і соковитість дієтичного страви додасть свіжий огірок, а поєднання крабових паличок і кукурудзи нагадає про класичному рецепті.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- крабові Палички – 120 гр.
- Кукурудза консервована – 4 ст. л.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Йогурт натуральний (густий) – 1 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Крабові палички ріжемо кубиками.Крок 2. Свіжий огірок нарізаємо шматочками такого ж розміру, що і сурімі.
Крок 3. Яйця відварюємо приблизно хвилин 10 після закипання в підсоленій воді, очистити і дрібно кришимо.
Крок 4. У тарілці з високими бортиками об’єднуємо всі нарізані продукти + кукурудза.
Крок 5. Заправляємо салат густим йогуртом без добавок, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем згідно своїм перевагам.Крок 6. Викладаємо страву на порційні тарілки за допомогою кулінарного кільця, прикрашаємо гілочками зелені і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Дієтичний салат з кальмарами
Коли не знаєте, що приготувати на вечерю, щоб вранці на вагах не було надбавки – готуємо швидкий і неймовірно смачний салат з кальмарами, сурімі і овочами під насінням чіа.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Тушка кальмара – 1 шт.
- Палички крабові – 4 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Редиска – 4 шт.
- Насіння чіа – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимитий і обсушенный огірок нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 2. Аналогічним способом подрібнюємо сурімі.
Крок 3. Від редиски відрізаємо хвостик і ріжемо брусочками.
Крок 4. Тушку кальмара відварюємо протягом кількох хвилин у підсоленій воді, очищаємо і нарізаємо кільцями.
Крок 5. Додаємо до всіх складових салату дрібно нашатковану зелень, оливкова олія, пару шепіт солі і чорного меленого перцю.
Крок 6. Перемішуємо і присипаємо насінням чіа. Приємного апетиту!
ПП салат з червоної консервованої квасолею
чи Знаєте ви, що квасоля містить у собі нітрохи не менше білка, ніж, наприклад, куряча грудка? Приготувати білковий салат зможе кожен, а користі в ньому величезна кількість, як для організму, так і для м’язової маси.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Томати – 1 шт.
- Квасоля консервована червона – 150 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кінза – 10 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помідор і зелень обполіскуємо водою, м’ясо промиваємо і зачищаємо від плівок.Крок 2. Філе відварюємо до готовності в підсоленій воді і охолодити при кімнатній температурі.
Крок 3. Не гаючи часу, помідор ріжемо на кубики невеликого розміру.
Крок 4. Кінзу дрібно рубаємо.
Крок 5. Охолоджене куряче м’ясо нарізаємо шматочками такого ж розміру, як і помідор.Крок 6. У ємності з високими бортами об’єднуємо підготовлені компоненти, додаємо квасолю.
Крок 7. Салат присаливаем, заправляємо сметаною і гарненько розмішуємо. Приємного апетиту!
Смачний і корисний салат з пекінської капусти
Для того щоб смачно і правильно харчуватися, зовсім необов’язково проводити багато часу біля плити і витрачати великі суми на екзотичні продукти. Прикладом цього є легкий овочевий салат з повітряної пекінської капусти.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1-2.
Склад:
- Листя пекінської капусти – 4-5 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Селера (черешки) – 1 шт.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Цибуля зелена – 3-4 пера.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Болгарський перець очищаємо від білих перегородок і насіння – нарізаємо шматочками.
Крок 2. Довільно подрібнюємо листя капусти, черешок селери ріжемо на невеликі сегменти – з’єднуємо в глибокій тарілці.Крок 3. Зелена цибуля промиваємо під водою, стряхиваем і дрібно рубаємо.
Крок 4. Заправляємо овочі сметаною, солимо і перчимо.
Крок 5. Розмішуємо інгредієнти і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
ПП салат з креветками та авокадо
Немає нічого смачнішого, ніж легкий свіжий салат з морепродуктів і стиглим авокадо, в такому страва дуже багато необхідних для організму речовин: насичені жири, багато білка і мінімум вуглеводів. А при гарній сервіровці страви, його з легкістю можна подавати до столу під час урочистостей.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Креветки – 100 гр.
- Авокадо – ½ шт.
- Яйце – 1 шт.
- Томати – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля червоний – ¼ шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Молюсків заливаємо окропом і залишаємо на п’ять хвилин, після очищаємо від кишкової вени, голови, панцира і хвостика.Крок 2. В піалі збиваємо яйце з додаванням молока і дрібкою солі – смажимо на розпеченій сковорідці тонкий яєчний млинець.
Крок 3. Очищений авокадо і помідор середнього розміру ріжемо на кубики бажаного розміру.
Крок 4. Млинець звертаємо в нещільний рулет, нарізаємо соломкою і додаємо до вже підготовлених компонентів, разом з пір’ям ріпчастої цибулі.
Крок 5. Засипаємо очищені креветки.Крок 6. Присипаємо корисний салатик сіллю, травами і збризкуємо краплею оливкової олії. Приємного апетиту!
Салат з вареної буряком для правильного харчування
Приготуємо яскравий і смачний салат з оригінальною подачею, який буде дуже ефектно виглядати на святковому столі і при поданні до сімейного обіду. Страва містить у собі відварну буряк, кільця червоного цибулі та інші овочі в поєднанні з маленькими кульками моцарели під оливковою олією і соєвим соусом.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Буряк (варена, дрібна) – 1 шт.
- Салат листовий – ½ пучка.
- Томати «черрі» – 3 шт.
- Огірки свіжі– 1/3 шт.
- Перець болгарський – 1/3 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Сир «моцарелла» (кульки) – 4 шт.
- Масло оливкове – 1,5 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Листовий салат ретельно промиваємо під струменем води, даємо трохи часу обсохнути і рвемо руками на більш дрібні частини.
Крок 2. Відварну буряк очищаємо від шкірки і нарізаємо досить великими шматочками, викладаємо на плоске блюдо поверх зелені.
Крок 3. Свіжий огірок і солодкий перець ріжемо на кубики, більше звичайного і додаємо в салат.
Крок 4. До овочів додаємо часточки дрібних помідорів, заправляємо оливковою олією і соєвим соусом, посипаємо чорним меленим перцем і сіллю.
Крок 5. Інгредієнти акуратно перемішуємо двома ложками і викладаємо на красиву тарілку, поверх овочів розкладаємо тонкі кільця червоного цибулі.
Крок 6. І завершуємо «композицію» маленькими кульками моцарелли, які додадуть страві особливу «родзинку». Приємного апетиту!
ПП салат на вечерю з овочів
Якщо раптом, ви незадоволені своєю фігурою, є дуже просте рішення цієї проблеми – вечеряємо овочевими салатами з сиром і зайві кілограми будуть танути на очах! Салати – це завжди швидко, значить готування вечері буде займати у вас мінімум часу і приносити максимум користі!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Помідори – 2-3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 4-6 пір’я.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з ретельного промивання овочів та їх обсушування за допомогою паперових рушників.Крок 2. У глибоку ємність кладемо сир і приправляємо його сіллю і чорним перцем, згідно вашим перевагам.
Крок 3. З огірка знімаємо шкірку, нарізаємо четвертинками і перекладаємо до молочного продукту.
Крок 4. В ту ж посуд додаємо крупно порізані помідори.
Крок 5. Заливаємо компоненти сметаною і повторно присипаємо сіллю і перцем.Крок 6. Також в тарілку засипаємо подрібнений зелений лук – перемішуємо.
Крок 7. Ароматний і корисний салат їмо відразу або наполягаємо 10-20 хвилин на холоді. Приємного апетиту!