Дуже смачна пшоняна каша на воді з гарбузом
Корисне і неймовірно смачне блюдо, яке за рахунок приготування в духовці, зберігає в собі безліч вітамінів і мікроелементів. А додавання в кашу яблук і кориці додасть страві легку кислинку і чарівний аромат.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Крупа пшоняна – 250 гр.
- Гарбуз – 350 гр.
- Яблука – 300 гр.
- Кориця – ½ ч. л.
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні для приготування страви.
2. Перебираємо пшоно, кілька раз промиваємо його теплою водою, а потім заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин, щоб видалити гіркоту.
3. Гарбуз з яблуками очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.
4. Змішуємо цукор з корицею і додаємо до викладеним у форму для запікання, яблук і гарбуза.
5. Зливаємо воду з пшоняної крупи, засипаємо її в ємність для запікання. Заливаємо водою так, щоб її було врівень з пшоном. За смаком додаємо невелику кількість солі.
6. Накриваємо форму кришкою або фольгою і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку, де готуємо кашу близько півгодини. Додаємо в готову кашу масло і подаємо до столу. Приємного апетиту!