Пшоняна каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачна пшоняна каша на воді з гарбузом

Корисне і неймовірно смачне блюдо, яке за рахунок приготування в духовці, зберігає в собі безліч вітамінів і мікроелементів. А додавання в кашу яблук і кориці додасть страві легку кислинку і чарівний аромат.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Крупа пшоняна – 250 гр.
  • Гарбуз – 350 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Кориця – ½ ч. л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні для приготування страви.

2. Перебираємо пшоно, кілька раз промиваємо його теплою водою, а потім заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин, щоб видалити гіркоту.

3. Гарбуз з яблуками очищаємо від насіння і шкірки і нарізаємо невеликими шматочками.

4. Змішуємо цукор з корицею і додаємо до викладеним у форму для запікання, яблук і гарбуза.

5. Зливаємо воду з пшоняної крупи, засипаємо її в ємність для запікання. Заливаємо водою так, щоб її було врівень з пшоном. За смаком додаємо невелику кількість солі.

6. Накриваємо форму кришкою або фольгою і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку, де готуємо кашу близько півгодини. Додаємо в готову кашу масло і подаємо до столу. Приємного апетиту!