Рибний пиріг на швидку руку в духовці
Рибний пиріг — відмінна закуска для незапланованого пікніка або чаювання. Щоб випічка довше зберігалася, необхідно вибирати тільки свіжі продукти.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Борошно — 600 гр.
- Яйця — 2 шт.
- Кефір — 250 мл
- Масло соняшникова 20 мл
- Цукор — 15 гр.
- Сіль — 10 гр.
- Сода — 5 гр.
- Кислота лимонна — 2 гр.
- Філе рибне — 200-250 гр.
- Цибуля — 2 шт.
- Рис дрібнозернистий — 100 гр.
- Масло олію — 50 гр.
- Сіль — 5-10 гр.
- Перець чорний мелений — 5-10 гр.
- Вода — для варіння.
Процес приготування:
Крок 1. Ставимо на робочу поверхню столу глибоку миску і всипаємо в неї 15 грамів цукру і 10 грамів солі. Перемішуємо спеції.
Крок 2. Тепер нам знадобляться яйця. Одне з них додаємо в миску з сіллю і цукром. Друге розбиваємо навпіл і вливаємо білок в одну чашку, а жовток — в іншу.
Крок 3. В рідку суміш додаємо білок другого яйця. В окремій великій мисці змішуємо борошно (600 грамів) і соду (5 грамів). Суху масу просіваємо через сито. Додаємо суміш до решти інгредієнтів і перемішуємо ложкою (можна руками).
Крок 4. Не поспішайте додавати в тісто всю порцію борошна. Тісто має вийти в міру густим і еластичним. Якщо переборщити з борошном, випічка буде жорсткою. Вливаємо в тісто кефір. Відправляємо слідом масло і лимонний сік. Перемішуємо, а потім залишаємо тісто на 20 хвилин, загорнутим в харчову плівку.
Крок 5. Висипаємо рис на друшляк з дрібними отворами і вимиваємо його проточною водою кілька разів. Потім перекладаємо в каструлю і заливаємо склянкою води. Ставимо каструлю з рисом на включену плиту і варимо продукт 7 хвилин. Потім зливаємо залишки води в раковину.
Крок 6. Поки рис остигає, нарізаємо обидві очищені цибулини невеликими кубиками. Обсмажуємо цибулю в 50 грамах соняшникової олії, розігрітого заздалегідь на сковороді. Через хвилину додаємо сіль і чорний перець. Перекладаємо цибулю в окрему ємність.
Крок 7. Рибне філе викладаємо в чашу блендера і розбиваємо. Включаємо духовку і виставляємо температуру 180-200 градусів. Застеляємо форму для випічки пергаментним папером. Розрізаємо відпочиле тісто навпіл. Одну частину його розкачуємо і викладаємо на дно форми. Відміряємо 5 сантиметрів від країв тіста і викладаємо рис. Наступний шар — з риби. Кожен продукт потрібно розрівнювати ложкою. Потім покриваємо рибу цибулею.
Крок 8. Розкачуємо другий пласт тіста так, щоб його діаметр був менше. Розміщуємо його поверх начинки і закриваємо краями нижнього пласту. Ставимо пиріг в духовку на 45 хвилин.
Приємного апетиту!