Як приготувати смачний відкритий пиріг з брусницею?
Відкриті пироги дуже популярні завдяки своєму красивому вигляду і великій кількості соковитою начинки. У цьому рецепти ми розповімо, як спекти смачний і ароматний пиріг з начинкою з брусниці.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
 - Кефір – 250 мл
 - Борошно пшеничне – 450 гр.
 - Яйце куряче – 1 шт.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Сіль – 0,25 ч. л.
 - Сода – 0,25 ч. л.
 - Для начинки:
 - Брусниця – 400 гр.
 - Сметана – 200 мл
 - Цукор – 0,5 склянки
 - Для змазування пирога:
 - Жовток яєчний – 1 шт.
 - Молоко – 3 ст. л.
 
Процес приготування:
1. У миску налийте кефір, додайте сіль, яйце, соду і рослинне масло, перемішайте. Далі всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Тісто розкачайте в тонкий коржик і викладіть його в змащену маслом форму. Трохи тіста залиште для прикраси пирога.
2. На тісто викладіть ягоди брусниці.
3. Сметану збийте з цукром і залийте отриманою масою ягоди. Загорніть краї тіста в напрямку до центру.
4. Частину тіста розкачайте і наріжте його тонкими смужками. Смужки викладіть начинку поверх хрест на хрест. Збийте жовток з молоком. Отриманою сумішшю змастіть пиріг.
5. Випікайте відкритий пиріг з брусницею в духовці, розігрітій до 200 градусів 20-30 хвилин. Готовий рум’яний пиріг остудіть і потім подавайте до чаю.
Приємного апетиту!












