Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Пиріг з чорною смородиною та сметанною заливкою в домашніх умовах

Літній пиріг з першим урожаєм садової чорної смородини відмінно підійде для сімейного чаювання. Ще задовго до готовності чарівний аромат випічки розлетиться по дому і всі з нетерпінням будуть чекати появи десерту.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Цукор – 0,8 ст. + 1 ст. л.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сметана – 300 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Маргарин – 50 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Маргарин розтопіть на повільному вогні, трохи остудіть, додайте 1 яйце і 2 столові ложки сметани.

2. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач, мускатний горіх, цукор і ванілін. Замісити не дуже густе тісто.

3. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто і розрівняти його.

4. Для заливки змішайте сметану, яйце і столову ложку цукру.

5. На тісто викладіть ягоди смородини і влийте заливку.

6. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 35-40 хвилин, поки тісто по краях не зарум’яниться. Пиріг трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!