Пиріг з чорною смородиною та сметанною заливкою в домашніх умовах
Літній пиріг з першим урожаєм садової чорної смородини відмінно підійде для сімейного чаювання. Ще задовго до готовності чарівний аромат випічки розлетиться по дому і всі з нетерпінням будуть чекати появи десерту.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- чорна Смородина – 1 склянка
- Цукор – 0,8 ст. + 1 ст. л.
- Борошно – 1,5 склянки
- Сметана – 300 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Маргарин – 50 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Горіх мускатний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Маргарин розтопіть на повільному вогні, трохи остудіть, додайте 1 яйце і 2 столові ложки сметани.
2. Далі всипте просіяне борошно, розпушувач, мускатний горіх, цукор і ванілін. Замісити не дуже густе тісто.
3. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто і розрівняти його.
4. Для заливки змішайте сметану, яйце і столову ложку цукру.
5. На тісто викладіть ягоди смородини і влийте заливку.
6. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 35-40 хвилин, поки тісто по краях не зарум’яниться. Пиріг трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!