Пиріг з чорною смородиною – 8 рецептів в духовці з фото покроково

Простий покроковий рецепт пирога з чорною смородиною на листковому тісті

Від соковитого листкового пирога з чорною смородиною не можливо відмовитися. Готується пиріг дуже швидко, особливо, якщо використовувати для нього готове листкове тісто.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • чорна Смородина – 1 склянка
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • цукрова Пудра – для посипання.

Процес приготування:

1. Тісто повністю розморозьте, розкотіть його. Виріжте прямокутник розміром 26х16 сантиметрів.

2. Решту тіста наріжте смужками по 1-1,5 см шириною.

3. Окремо змішайте цукор і крохмаль.

4. Половину ягід розімніть виделкою і змішайте отриману масу з цукрово-крохмальної масою.

5. Викладіть начинку на тісто, зверху всипте решту ягід.

6. Поверх начинки розкладіть смужки тіста, краї основи загорніть до центру, зафіксуйте їх зубочистками.

7. Пиріг випікайте в духовці при 200 градусів 25-30 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!