Простий покроковий рецепт пирога з чорною смородиною на листковому тісті
Від соковитого листкового пирога з чорною смородиною не можливо відмовитися. Готується пиріг дуже швидко, особливо, якщо використовувати для нього готове листкове тісто.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цукор – 0,5 склянки
- чорна Смородина – 1 склянка
- Крохмаль – 1 ст. л.
- цукрова Пудра – для посипання.
Процес приготування:
1. Тісто повністю розморозьте, розкотіть його. Виріжте прямокутник розміром 26х16 сантиметрів.
2. Решту тіста наріжте смужками по 1-1,5 см шириною.
3. Окремо змішайте цукор і крохмаль.
4. Половину ягід розімніть виделкою і змішайте отриману масу з цукрово-крохмальної масою.
5. Викладіть начинку на тісто, зверху всипте решту ягід.
6. Поверх начинки розкладіть смужки тіста, краї основи загорніть до центру, зафіксуйте їх зубочистками.
7. Пиріг випікайте в духовці при 200 градусів 25-30 хвилин. Гарячий пиріг посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!