Ароматний пиріг з замороженої чорниці в домашніх умовах
Смачний і ароматний пиріг до чаю можна спекти з використанням свіжих або заморожених ягід чорниці. Єдине, на що необхідно звернути увагу, що при розморожуванні ягоди дають дуже багато соку, який необхідно злити або змішати з крохмалем.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно – 1,5 склянки
 - Цукор – 0,7 склянки
 - Сіль – 1 щіпка.
 - Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
 - Масло рослинне – 4 ст. л.
 - Яйце куряче – 1 шт.
 - Цукор ванільний – 1 пачка.
 - Сметана – 200 мл
 - Чорниця – 250 гр.
 - Крохмаль 100 гр.
 - Для крихти:
 - Борошно – 0,7 склянки
 - Масло вершкове – 70 гр.
 - Цукор – 0,3 склянки
 
Процес приготування:
1. Просійте в миску борошно, додайте розпушувач і сіль.
2. У чашу блендера розбийте яйце, всипте звичайний і ванільний цукор, покладіть сметану і влийте рослинне масло. Збийте інгредієнти.
3. Змішайте сухі і рідкі інгредієнти, замісити тісто. Форму для запікання застелити пергаментом і змастіть рослинною олією. Викладіть тісто, розрівняйте його.
4. Чорницю розморозьте і відкиньте на сито, щоб стекла рідина. Змішайте ягоди з крохмалем і викладіть на тісто.
5. Для посипання змішайте борошно, цукор і вершкове масло. Отриманої крихтою посипте пиріг.
6. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах 40 хвилин. Пиріг остудіть, вийміть з форми і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!












