Ніжний і повітряний фінська пиріг з чорницею
Фінським пиріг називається, тому що в його складі багато молочних продуктів, якими знайома ця країна. Пиріг має дуже ніжний смак і ніжну текстуру.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Для коржа:
 - Борошно пшеничне – 125 гр.
 - Масло вершкове – 100 гр.
 - Сир – 100 гр.
 - Мигдаль мелений – 50 гр.
 - Яйце куряче – 1 шт.
 - Для начинки:
 - Сметана – 250 мл
 - Яйця курячі – 2 шт.
 - Цукор ванільний – 1 пакетик.
 - Цукор – 70 гр.
 - Чорниця – 200 гр.
 - Для прикраси:
 - мигдальні Пелюстки – 20 гр.
 
Процес приготування:
1. У миску просіяти борошно, викладіть сир, вершкове масло і мелений мигдаль. Перемішайте інгредієнти руками до стану дрібної крихти.
2. Потім додайте яйце і замісіть однорідне тісто.
3. Тісто розкачайте в тонкий пласт і викладіть його в форму, сформуйте невеликі бортики. Наколіть корж виделкою і відправте на 20 хвилин у холодильник.
4. У мисці змішайте міксером два яйця, сметану і цукор.
5. Дістаньте форму з холодильника, влийте в нього вершкову начинку і всипте чорницю. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин.
6. Готовий пиріг посипати мигдалевими пелюстками, трохи остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!












