Пиріг з гарбузом – 10 швидких і дуже смачних рецептів з покроковими фото

Гарбузовий пиріг з манкою в духовці

Гарбузовий пиріг з манкою в духовці можна готувати навіть при дотриманні посту, так як в його склад не входять навіть курячі яйця. Для особливої ніжності і вологості, випічку рекомендується подавати з цитрусовим сиропом, для приготування якого нам потрібно всього лише три інгредієнти.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Гарбуз – 250 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Манка – 1,5 склянки
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ склянки
  • Лимон – 1 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло – для змазування форми.

Для сиропу:

  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – ½ склянки
  • Цукор-пісок – ¾ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Гарбузову м’якоть перебиваємо в блендері.

Крок 2. До овочу натираємо цедру одного лимона.

Крок 3. Слідом додаємо манку, кефір, розпушувач, ванілін, сіль та цукровий пісок.

Крок 4. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції.

Крок 5. Форму промазуємо тонким шаром вершкового масла і обсипаємо манкою, перекладаємо тісто і випікаємо частування близько 40 хвилин при температурі 170-175 градусів.

Крок 6. Паралельно готуємо сироп: у сотейник видавлюємо сік лимона, вливаємо воду і всипаємо цукор. Кип’ятимо розчин протягом 60-120 секунд до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 7. Гарячий пиріг поливаємо 2/3 сиропу і даємо остудитися.

Крок 8. До столу подаємо з сиропом, умочуючи в нього кожен шматочок. Готуйте і отримуйте задоволення!