Пиріг з ожиною – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пишний дріжджовий пиріг з ожиною в духовці

Неможливо пройти повз і не закохатися в особливий аромат здобної випічки. Завдяки дріжджам тісто зростає буквально на ваших очах і в результаті пиріг виходить неймовірно привабливим, пишним і здатний послужити прикрасою будь-якого свята.

Час приготування: 120 хв

Час приготування:45 хв.

Порцій – 10-12.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло соняшникове – 90 гр.
  • Ожина – 200 гр.
  • Крохмаль – 1,5-2 ч. л.
  • Сироватка – 150 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.

Процес приготування:

1. У миску до яйця додаємо цукровий пісок із сіллю і добре розмішуємо до утворення легкої піни.

2. Потім в яєчну масу вливаємо олію, теплу сироватку і добре розмішуємо. Після чого вмішуємо жменю просіяного борошна і сухі дріжджі.

3. Залишаємо тісто в спокої приблизно на 10 хвилин, щоб дріжджі могли розчинитися. І тільки після закінчення цього часу просіваємо борошно.

4. З готового тіста формуємо щільний шар, накриваємо миску з ним рушником або плівкою і відводимо близько однієї години на расстойку.

5. За цей невеликий час тісто підніметься і помітно збільшиться в об’ємі. Це означає, що можна переходити до наступного етапу.

6. Готове тісто ділимо на дві рівні частини і розкачуємо до потрібного розміру, орієнтуючись на діаметр форми. Також один з пластів, який буде в основі, повинен трохи перевищувати розміри другого, щоб була можливість сформувати бортик. Після чого викладаємо шар розкатаного тіста в змащену форму.

7. Нижній шар змащуємо рослинним маслом і присипаємо паніровкою. І тільки поверх цього шару викладаємо ожину, змішане з крохмалем і посипаємо її цукром.

8. Потім поверх ягід вистилаємо ще шар тіста і скріплюємо між собою, щоб начинка не розтікалася.

9. За бажанням, можна відкласти трохи тіста і сформувати з нього прикраса у вигляді коси, яке додасть пирога дуже ефектний вигляд. Змащуємо тісто тонким шаром жовтка і випікаємо дріжджовий пиріг з ожиною протягом 45 хвилин.

10. Після закінчення цього часу можна відкривати духовку і перевіряти готовність. Також важливо враховувати, що час випікання може змінюватись в залежності від особливостей вашої духовки. Ми переконані, що у вас все вийде, і ви порадуєте своїх близьких неймовірно ароматним десертом.

Бажаємо приємного апетиту!