Пиріг з полуницею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з полуницею — дуже смачна і яскрава літня випічка. Полуничний пиріг можна готувати з будь-якого тесту і доповнювати сметанним кремом або ягідним конфітюром. Випічка незмінно виходить ніжною, ароматною і дуже смачною.

Пиріг з полуницею з пісочного тіста в духовці

Яскравий і смачний десерт, в якому легке пісочне тісто доповнюється ніжною начинкою зі сметани і полуниці. Пиріг добре підходить для дівич-вечора або сімейного чаювання.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 350 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Для начинки:
  • Сметана 400 гр.
  • Полуниця 500 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Крохмаль картопляний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний пиріг з полуницею в духовці? Масло розм’якшити, розтерти його з цукром, додати борошно і розпушувач, все ретельно перемішати.
  2. Вбити в масу яйце і замісити тісто. Воно повинно вийти пластичним і тугим.
  3. В іншій ємності збити сметану з цукром, крохмалем і яйцями.
  4. Роз’ємну форму для випічки змастити вершковим маслом, розкачати тісто і сформувати основу з бортиками. Наколоти тісто виделкою по всій поверхні, щоб воно не вздувалось під час випікання. По дну форми на тісто викласти шматочки полуниці, залити сумішшю з сметани, яйця, цукру і крохмалю.
  5. Тримати пиріг в духовці, попередньо включивши її на 180 градусів. До повної готовності він повинен випікатися приблизно годину. Після цього, не виймаючи з форми, поставити десерт в холодильник на пару годин, а потім подавати до чаю або кави.

Дуже смачний полуничний пиріг з листкового тіста

Швидкий і легкий пиріг з готового листкового тіста, коли до приходу гостей залишається всього півгодини. Мінімум інгредієнтів спрощує процес випічки, а результат порадує близьких і рідних. Виходить смачний і ефектний десерт.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Джем полуничний – 2 ст. л.
  • Цукор коричневий – 2 ст. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.

Процес приготування:

1. Ягоди полуниці звільнити від плодоніжок, промити і розрізати навпіл.

2. Листкове тісто потримати в теплі, щоб воно розморозилося, і розкачати в прямокутник, викласти на пергамент. По боках прямокутника зробити надрізи і розподілити по центральній частині тесту полуничний джем.

3. Зверху розкласти ягоди і посипати цукром.

4. Поверх начинки фігурно викласти смужки тіста, які потім змастити збитим жовтком.

5. Випікати пиріг з полуницею приблизно півгодини, розігрів духовку до 190 градусів. Подавати випічку порційно з молочним коктейлем або ароматним чаєм.

Простий і швидкий спосіб приготування пирога з замороженою полуницею

Для пирога з замороженою полуницею готують холодець бісквітне тісто. Він виходить ніжним з соковитими ягодами всередині. Його варто подавати з молоком, молочним коктейлем або до чаю.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Крупа манна – 30 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Вода питна – 80 мл

Процес приготування:

1. В підходящу ємність вбиваємо яйця і засипаємо їх цукром, збиваємо до однорідності. Для цього можна використовувати міксер, віночок або вилку.

2. В яєчно-цукрову масу підмішуємо просіяне борошно, розпушувач і манну крупу. Все ретельно перемішуємо, поки тісто не стане однорідним.

3. Вершкове масло в окремій ємності заливаємо окропом, поки воно повністю не розтане. Додаємо розтануло масло до тесту і ще раз все перемішуємо.

4. У форму для випікання кладемо лист пергаменту і виливаємо в неї тісто. Зверху розподіляємо розморожені ягоди полуниці, які попередньо краще порізати навпіл. Готувати пиріг 50 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

5. Готовий пиріг подавати порційно з молоком або фруктовим чаєм.

Як спекти смачний пиріг з сиром та полуницею?

Сирний крем відмінно доповнює яскравий смак полуниці, а пісочне тісто додає легкості випічці. Важливо потримати його в холоді, щоб ніжна сирна маса з полуницею застигла, і при розрізуванні пиріг тримав форму.

Час приготування: 1 година 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Полуниця 400 гр.

Процес приготування:

1. Борошно просіяти в підходящу ємність, додати туди розпушувач і нарізане шматочками масло. Розтерти все в крихту разом з цукром.

2. Для начинки об’єднати цукор, сир і ванілін, потім додати туди ж яйця і все добре збити блендером, щоб вийшла кремоподібна маса.

3. Полуницю перебрати, видалити чашолистки і зіпсовані ягоди.

4. Форму для випічки застелити листом пергаменту.

5. Висипати у форму половину піщаної крихти, розрівняти і розподілити по поверхні половину полуниці і весь сирний крем. Зверху розкласти решту полуницю, потім – пісочну крихту.

6. Готувати пиріг близько години в духовці, яку попередньо потрібно включити на 180 градусів. Випічці дати охолонути перед подачею потримати в холодному місці, щоб крем слід застиг і не розтікався при порційній подачі.

Повітряний пиріг з полуницею на дріжджовому тесті

Пиріг з дріжджовим тістом доведеться готувати довше звичайного, проте результат того вартий: стиглі цілі ягідки суниці в сдобном тесті набувають яскравий літній смак і насичений аромат.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • Полуниця – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 35 гр.

Для змащення:

  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Вода – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Двічі просіяти борошно в підходящу миску, додати в цю ємність дріжджі, звичайний і ванільний цукор і сіль. Змішати сухі інгредієнти і в середину суміші вилити теплий кефір. Замісити тісто.

2. Коли маса змішається, додати рослинну олію і ще раз добре вимісити, на що буде потрібно 10-15 хвилин, поки тісто не стане гладким і пружним. Залишити його достигати в теплому місці на годину.

3. Для начинки полуницю перебрати, видалити плодоніжки і зіпсовані ягідки, добре промити і обсушити.

4. Піднялося тісто трохи обім’яти і залишити в теплі ще на 50 хвилин. Після цього поділити на дві частини – для основи пирога і прикраси. Більший шматок тіста розкачати і викласти у форму для випікання, спорудивши по краю бортики.

5. Ягоди обваляти в крохмалі і рівномірно розподілити по поверхні тіста, присипати цукром полуницю.

6. Зверху фігурно викласти тісто, сформувавши сіточку або візерунки по своєму смаку. По периметру тіста защипнути шви. Жовток змішати з водою і змастити тісто, щоб при випіканні воно набуло глянсовий відтінок.

7. Випікати пиріг потрібно приблизно 45 хвилин в духовці, включеної на 180 градусів. Випічку подавати порційно до чаю або кави.

Ніжний полуничний пиріг зі сметанною заливкою

По цьому рецепту виходить ефектна випічка, нагадує модні нині ягідні тарти з пісочної основою і ніжною кремоподібній вершково-полуничною начинкою. Він підійде для подачі на сімейному торжестві або дружньому чаюванні.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода крижана – 5 ст. л.

Для заливки:

  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Полуниця – 500 гр.

Процес приготування:

1. Для тіста змішати борошно з рубаним маслом, потім додати в середину яйце і крижану воду, добре вимісити. Тісто загорнути в харчову плівку і помістити на 15 хвилин на холод.

2. Полуницю вимити, щоб на ній не залишалося піску, прибрати зіпсовані ягоди, і зняти плодоніжки. Великі ягоди порізати на кілька частин.

3. Для заливки пирога змішати сметану, звичайний і ванільний цукор і яйця. Збити міксером або віночком, поки цукор не розчиниться. Додати борошно і крохмаль, ще раз перемішати.

4. У форму для випікання, викласти тісто, рівномірно розподілити його по поверхні форми, наколоти виделкою, щоб під час випікання воно не вздувалось. Обов’язково сформувати по периметру бортики висотою 3-5 див.

5. По центральній частині тесту розподілити шматочки полуниці і залити їх сметанним кремом. Готувати пиріг 30-40 хвилин в духовці, попередньо включеної на 200 градусів.

6. Потім вимкнути духовку і дати охолонути при випічці відкритих дверцятах духовки близько 15 хвилин. Перед подачею пиріг можна прикрасити листочками м’яти і базиліка.

Покроковий рецепт приготування пиріг на кефірі з полуницею

Легкий і швидкий рецепт випічки зі свіжою полуницею за аналогією з яблучної шарлотки. Тісто виходить легким і повітряним, а ягоди додають соковитість і кислинку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Кефір – 200 гр.
  • Полуниця – 150 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – ¾ ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

1. Яйця розтерти з дрібкою солі до утворення світлої однорідної маси.

2. У збиті яйця, всипати цукор і продовжувати збивати, поки не зникнуть цукрові крупинки.

3. У масу влити теплий кефір і перемішувати на високих обертах, поки маса злегка не загусне.

4. Соду змішати з борошном і порціями ввести в тісто.

5. Готове тісто влити у форму для випікання і рівномірно розподілити по поверхні ягоди полуниці, яку попередньо миють, перебирають і обсушують паперовим рушником.

6. Випікати пиріг 35 хвилин в духовці, включеної на 180 градусів, при цьому поки випічка готується, духовку не відкривати, інакше пиріг осяде і втратить пишність. Готову випічку остудити і подавати порційно, прикрасивши шоколадом або свіжими ягодами.

Простий і швидкий рецепт відкритого пирога зі свіжою полуницею

Швидкий і легкий рецепт пирога з пісочного полуницею. За рахунок того, що ягоди готуються у відкритому вигляді, випічка виглядає ефектною, а пісочне тісто відмінно відтіняє літні нотки полуничного смаку.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Ванілін – 1 пакет.
  • Яйце – 1 шт.
  • Полуниця – 300 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. У підходящої ємності змішати цукор з ваніліном, вершковим маслом і борошном, потім додати яйце і добре вимішати. Загорнути тісто в плівку і тримати в холодильнику 15 хвилин.

2. Полуницю перебрати, добре промити від піску і прибрати чашелистики. Ягоди обсушити і розрізати на четвертинки, пересипати їх цукром з крохмалем.

3. Пісочне тісто розкачати на аркуші пергаменту і зробити по периметру невеликі бортики. В центр тіста викласти нарізані ягоди, акуратно укласти бортики поверх ягід.

4. Готувати пиріг в духовці, включеної на 180 градусів, на що буде потрібно близько 35 хвилин.

5. Пиріг дістати, остудити і нарізати на шматочки. Подавати теплим або холодним, посипавши цукровою пудрою.

Пишний і неймовірно смачний Цветаевский пиріг з полуницею

Знаменитий Цветаевский пиріг можна готувати не тільки з яблуком, але і з ароматною полуницею. Тісто в цьому пирозі виходить розсипчастим і тане в роті, а крем з ягодами – ніжним і насиченим. Пиріг виглядає ефектно і вразить гостей не тільки неймовірним виглядом, але і приголомшливим смаком.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор ванільний – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Розм’якшене масло розтираємо з цукром, вливаємо сметану і добре збиваємо.

2. Всипати борошно, змішане з розпушувачем, замісити тісто, покласти його в холод на півгодини.

3. Сметану збити з яйцями, ванільним, звичайним цукром і борошном, поки не вийде однорідний крем.

4. Ягоди перебрати і промити, видалити чашелистики, нарізати на пластинки.

5. Тісто розподілити по дну і бортикам форми, добре ущільнити. Ягоди розподілити по тесту і залити сметанним кремом. Випікати пиріг 30-50 хвилин в духовці, попередньо нагрітій до 180 градусів.

6. Щоб подавати пиріг, потрібно дочекатися, поки він охолоне, щоб начинка застигла. Подавати до Цветаевскому пирога можна чай, каву або прохолодні напої.

Як спекти пухкенький бісквітний пиріг з полуницею?

Швидкий бісквітний пиріг з ягодами не вимагає від господарки особливої підготовки, тому його може приготувати навіть початківець кулінар. М’який бісквіт відтіняє соковитість свіжої полуниці, а цукрова пудра пом’якшує ягідну кислинку.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакет.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Цукрова пудра – за смаком.
  • Полуниця велика – 9 шт.

Процес приготування:

1. Відокремити білки від жовтків, останні збити, поки не побіліють, разом з ванільним цукром і 75 гр. звичайного цукру.

2. Білки збити в стійку піну і обережно змішати з жовтками.

3. Соду погасити оцтом і влити в збиті яйця. Туди ж помістити розтоплене вершкове масло і борошно. Все добре перемішати, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани.

4. Форму для випікання застелити пергаментів і влити туди тестів. Зверху розподілити полуницю, попередньо вимитий і нарізаний на четвертинки.

5. Готувати бісквітне тісто з полуницею при 180 градусах приблизно 40 хвилин. Пиріг перед подачею остудити, присипати за смаком цукровою пудрою і подавати порційно до чаю або кави. Приємного апетиту!