Пиріг з сиром в духовці – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування листкового пирога з сиром

Для приготування цього пирога можна взяти готове заморожене листкове тісто: такий варіант підходить, якщо гості вже на порозі, а пригостити їх поки нічим. Для начинки краще використовувати родзинки без кісточок.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
  • Сир – 450 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • цукрова Пудра – 4 ст. л.
  • Ізюм – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Для змащування

  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

1. Сир перетирають з цукром і жовтками.

2. Білки яєць збивають, поки не вийде стійка піна.

3. Сирну масу з’єднують з білками, потрібно змішувати дуже акуратно, а потім додають родзинки і ще раз акуратно перемішують.

4. Розморожене листкове тісто злегка розкочують.

5. На підготовлений шар тіста викладають сирну начинку і розподіляють по всій поверхні.

6. Акуратно згортають пиріг рулетом і роблять наколи по поверхні, щоб тісто не вздувалось, коли буде випікатися.

7. Пиріг перекладають на деко і тримають близько півгодини в духовці, яку потрібно включити на 200 градусів. Подавати, попередньо остудивши і нарізавши шматочками.