Покроковий рецепт приготування листкового пирога з сиром
Для приготування цього пирога можна взяти готове заморожене листкове тісто: такий варіант підходить, якщо гості вже на порозі, а пригостити їх поки нічим. Для начинки краще використовувати родзинки без кісточок.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Сир – 450 гр.
- Яйце – 2 шт.
- цукрова Пудра – 4 ст. л.
- Ізюм – 4 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Для змащування
- Жовток – 1 шт.
Процес приготування:
1. Сир перетирають з цукром і жовтками.
2. Білки яєць збивають, поки не вийде стійка піна.
3. Сирну масу з’єднують з білками, потрібно змішувати дуже акуратно, а потім додають родзинки і ще раз акуратно перемішують.
4. Розморожене листкове тісто злегка розкочують.
5. На підготовлений шар тіста викладають сирну начинку і розподіляють по всій поверхні.
6. Акуратно згортають пиріг рулетом і роблять наколи по поверхні, щоб тісто не вздувалось, коли буде випікатися.
7. Пиріг перекладають на деко і тримають близько півгодини в духовці, яку потрібно включити на 200 градусів. Подавати, попередньо остудивши і нарізавши шматочками.