Пиріг з вишнею зі сметанною заливкою — це випічка, яка прекрасна тим, що виходить в міру солодким і готується з доступних інгредієнтів. Пропонуємо вам рецепт приготування на пісочному тісті, відкритого пирога з сиром, цветаевского пирога і з замороженої вишнею.
Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці
На пісочне тісто викладається вишня і все заливається сумішшю з сметани, яєць, крохмалю і ваніліну. У підсумку виходить дуже смачний і в міру солодкий пиріг, який стане прекрасним доповненням до чаю.
Інгредієнти на
6 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Кефір 50 мл
- Жовток 1 шт.
- Цукор-пісок 75 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Для начинки:
- Вишня 400 гр.
- Для заливки:
- Сметана 20% 150 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Крохмаль картопляний 30 гр.
- Ванілін 1 щіпка
Процес приготування:
- Як спекти пиріг з вишнею та сметанною заливкою в духовці? Перед початком приготування дістаємо з холодильника масло, щоб воно було розм’якшеним. Також при використанні замороженої вишні, залишаємо ягоди при кімнатній температурі, щоб вони розморозилися, виймаємо з них кісточки і зливаємо сік. Починаємо готувати тісто. В підходящу ємність відправляємо вершкове масло і розтираємо його разом з цукровим піском. Далі додаємо один жовток, кефір і ретельно перемішуємо.
- Просіваємо борошно через сито і поступово додаємо до решти інгредієнтів. Замішуємо тісто. Важливо не замішувати його занадто довго.
- Беремо форму для випікання діаметром 20 см і викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Також ліпимо бортики приблизно 4 см заввишки. З допомогою виделки робимо по всій поверхні проколи, щоб корж не здувся. Відправляємо форму в холодильник на 10 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній корж протягом 15 хвилин. Він повинен був спектися до напівготовності. Якщо він почне здуватися, то робимо в ньому ще пару проколів. Переходимо до приготування заливки. В окремій ємності збиваємо яйця разом з крохмалем, цукром, сметаною і залишилися білком. Додаємо ванілін і ретельно все перемішуємо вінчиком.
- На корж викладаємо вишні без кісточок і рівномірно розподіляємо їх.
- Заливаємо ягоди сметанною заливкою.
- Випікаємо 45 хвилин при температурі 170 o с. Через це час вимикаємо духовку, а виробу даємо постояти в ній ще 20 хвилин, щоб заливка загусла. Потім дістаємо пиріг і даємо йому охолонути при кімнатній температурі. Нарешті відправляємо його в холодильник і даємо йому там постояти 1 годину. Тепер розрізаємо на шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з вишнею та сметанною заливкою
В тісто з яєць, цукру, борошна і маргарину викладаються вишні і все заливається масою з сметани, цукру і борошна. Після приготування пиріг остигає, а потім охолоджується в холодильнику.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для тіста:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Маргарин – 100 гр.
Для начинки:
- Сметана 15% – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Вишня без кісточок – 400 гр.
Процес приготування:
1. В окрему ємність розбиваємо одне яйце і змішуємо його з цукровим піском з допомогою виделки або віночка.
2. Додаємо розм’якшений маргарин і ретельно перемішуємо. Його можна розігріти в мікрохвильовій печі або заздалегідь дістати з холодильника.
3. Поступово втручається просіяне через сито борошно і починаємо замішувати тісто.
4. Відправляємо його в холодильник на півгодини, щоб воно захолола.
5. Дістаємо тісто з холодильника і рівномірно розподіляємо його по формі діаметром 21 див. Робимо бортики і проколюємо дно з допомогою виделки, щоб у процесі випікання корж не здувся. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 180оС на 15 хвилин.
6. Приступаємо до приготування заливки. В підходящу ємність відправляємо сметану, цукровий пісок, яйце і борошно. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.
7. Дістаємо з духовки корж і викладаємо в нього вишню.
8. Заливаємо все готової сметанною заливкою.
9. Запікаємо пиріг при 180 o с протягом 40 хвилин. По краях повинна утворитися золотава скоринка.
10. Готовий виріб дістаємо з духовки і даємо йому охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім відправляємо його в холодильник для охолодження. Тепер нарізаємо пиріг на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як приготувати сметанний пиріг з вишнями і сиром?
В основу з пісочного тіста виливається начинка з сиру, вишні, сметани й цукру. Пиріг випікається в духовці протягом 30-35 хвилин і виходить дуже ніжним і в міру солодким.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для тіста:
- Яйця – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Борошно пшеничне – 300-350 гр.
Для начинки:
- Сир 5-20% – 500 гр.
- Вишня без кісточок – 350 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100-120 гр.
Процес приготування:
1. В підходящу ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло і розтираємо його з цукровим піском.
2. Розбиваємо в отриману суміш два яйця і добре перемішуємо.
3. Борошно з розпушувачем просіваємо через сито і поступово додаємо в ємність. Замішуємо тісто.
4. Змащуємо форму для випічки діаметром 26-28 см невеликою кількістю вершкового масла і викладаємо в неї тісто, рівномірно розподіляючи його і роблячи бортики.
5. Приступаємо до приготування начинки. В окремій ємність добре змішуємо між собою сир і сметану.
6. Висипаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
7. Тепер додаємо розморожену або свіжу вишню без кісточок і акуратно перемішуємо, щоб ягоди рівномірно розподілилися по начинці.
8. Викладаємо отриману масу на тісто. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо в ній пиріг протягом 30-35 хвилин.
9. Даємо готовому виробу повністю охолонути. При бажанні можна на якийсь час поставити його в холодильник. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Цветаевский пиріг з вишнею сметанною заливці
На корж з пісочного тіста викладається вишня без кісточок, вона посипається кукурудзяним крохмалем і все заливається сумішшю з сметани, яєць і цукру. Готовий пиріг посипається цукровою пудрою і подається до столу.
Час приготування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 55 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 350 гр
- Масло вершкове – 220 гр.
- Сметана 20% -300 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 220 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 4 ст. л.
- Вишня без кісточок – 600 гр.
Процес приготування:
1. Борошно просіваємо через сито (ложку борошна залишаємо для заливки) і висипаємо її в підходящу ємність. Додаємо до неї розпушувач з сіллю і перемішуємо з допомогою віночка.
2. Відправляємо туди розм’якшене вершкове масло і перетираємо все в крихту.
3. Тепер додаємо 100 грам сметани і починаємо замішувати тісто. Воно має бути трохи липким.
4. Загортаємо тісто у харчову плівку або пакет і кладемо його в холодильник на півгодини.
5. Беремо форму для запікання діаметром 26 см і вистилаємо дно пергаментним папером.
6. Дістаємо тісто з холодильника і розподіляємо його по дну форми.
7. Ліпимо невеликі бортики, приблизно 2-2.5 см у висоту. Виделкою робимо на дні проколи, щоб корж не здувся в процесі запікання.
8. Викладаємо на корж вишню без кісточок і присипаємо її столовою ложкою кукурудзяного крохмалю.
9. Приступаємо до приготування заливки. В окрему ємність розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок і ретельно збиваємо.
10. Далі відправляємо туди решту сметану і поступово вводимо 3 ст. л. крохмалю і ложку борошна. Ретельно перемішуємо до однорідної маси без грудочок.
11. Заливаємо ягоди отриманої сметанною заливкою.
12. Відправляємо пиріг в духовку на 35 хвилин при температурі 170 o с.
13. Готовий виріб посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як спекти смачний сметанний пиріг з замороженої вишнею?
Пісочне тісто спочатку запікається в духовці до напівготовності. Потім на корж викласти вишня та все заливається масою з яєць, сметани, лимонного соку, цукру, солі і борошна. Пиріг випікається 30 хвилин.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Масло вершкове – 125 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – на кінчику ножа.
Для начинки:
- Вишня без кісточок заморожена – 450 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сметана 30% – 200 гр.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
Процес приготування:
1. Починаємо з приготування пісочного тіста. Холодне вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками. Борошно просіваємо через сито і висипаємо її в кухонний комбайн. Додаємо до неї нарізане масло і подрібнюємо.
2. Розбиваємо в отриману масу яйце, додаємо цукор і сіль. Вимішуємо тісто до однорідної консистенції. Якщо воно не збирається разом, то додаємо 1-2 ст. л. холодної води.
3. Викладаємо тісто з комбайна, формуємо кулю, загортаємо його в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на півгодини.
4. Розігріваємо духовку до 180оС. Стіл злегка присипаємо борошном і викладаємо на нього тісто. Розкачуємо його з допомогою качалки. Повинен вийти пласт товщиною 4-5 мм Перекладаємо його у форму 22-24 см діаметром, робимо бортики, зрізаємо надлишки тіста і проколюємо дно виделкою. Відправляємо форму в розігріту духовку на 10 хвилин.
5. В цей час готуємо сметанную заливку. В підходящу ємність відправляємо яйця, сметану, лимонний сік, цукор і сіль. Перемішуємо все віночком. Потім додаємо просіяне через сито борошно і ретельно перемішуємо.
6. Дістаємо корж з духовки і даємо йому постояти приблизно 10 хвилин. Викладаємо в нього вишню і заливаємо все сметанною масою. Зверху можемо присипати цукром.
7. Піднімаємо температуру в духовці до 200оС і випікаємо протягом 10 хвилин. Далі зменшуємо її до 175оС і готуємо ще півгодини. Готового пирога даємо повністю охолонути у формі, а потім даємо охолонути в холодильнику як мінімум на 3 години.
8. Розрізаємо готовий виріб на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!