Пишний пиріг з яблуками на кефірі з варенням
Пишний пиріг з яблуками на кефірі з варенням – цікаве частування, яке стане для вас частим гостем. Яблучна випічка з прошарком з варення готується зовсім просто. Тісто завжди виходить повітряним і пишним. Варення кожен раз може бути різним. Сьогодні у мене ласощі з чорної смородини.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Яблука в очищеному вигляді – 3 шт.
- Борошно – 300 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Масло – для змазування.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Варення – 5 ст. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка.
- Пудра цукрова – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. Яблука промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо довільно. Включаємо прогріватися духовку при 180°. Окремо просіваємо борошно.
Крок 2. Виливаємо В миску кефір, додавши соду, сіль і перемішавши, відставляємо в сторону. Піде реакція і кефір почне пінитися. Так і повинно бути. Жирність кисломолочного продукту не принципова.
Крок 3. Окремо змішуємо яйця з цукровим піском.
Крок 4. Разбалтываем віночком.
Крок 5. Збиваємо до блідого стану.
Крок 6. Далі виливаємо кефірну субстанцію і об’єднуємо рідкі компоненти.
Крок 7. Порційно підсипаємо борошно і вимішуємо бісквітне тісто.
Крок 8. Форму злегка промазуємо вершковим маслом.
Крок 9. Виливаємо тісто. Зверху розподіляємо варення. Беремо будь-яке.
Крок 10. Укладаємо яблучні дольки. Ставимо випікатися на 40 хвилин в прогріту духовку. Перевіряємо випічку дерев’яною шпажкою.
Крок 11. Ароматної випічки даємо охолонути, витягаємо з форми і акуратно переміщаємо на блюдо. Посипаємо цукровою пудрою. Презентуємо частування і запрошуємо домочадців пити чай. Приємного апетиту!