Пишний пиріг із дріжджового тіста з зеленою цибулею і яйцем
Поєднання злегка обсмаженого зеленого лука і відварених яєць – це чудове поєднання, яке використовують не тільки в салатах, але і для начинок несолодких пирогів. Готують такі пироги з листкового й заварного тіста, однак, випічка, приготовлена на дріжджовій основі, виходить найбільш смачною і повітряної, хоч і вимагає трохи більше часу.
Час готування – 135 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно – 420 гр.
- Дріжджі (сухі) – 1 ст. л.
- Яйця – 6 шт.
- Цибуля зелена – 2 пучка.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 70-100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Борошно просіваємо в глибоку тарілку і змішуємо з дріжджами, сіллю і цукровим піском.
Крок 2. У суху суміш підливаємо теплу воду (приблизно 40 градусів) і додаємо 2 столові ложки масла.
Крок 3. Вимішуємо тісто близько 7 хвилин, накриваємо рушником і ставимо в тепле темне місце на 60 хвилин.
Крок 4. Поки тісто відпочиває, займемося начинкою. Яйця, 5 штук, відварюємо в підсоленій воді близько 8 хвилин після закипання і відразу занурюємо в крижану воду. Пір’я зеленої цибулі ретельно промиваємо під струменем води, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на залишках олії близько 3 хвилин.
Крок 5. Варені яйця дрібно нарізаємо і змішуємо з м’яким цибулею, солимо за смаком.
Крок 6. Через годину тісто має збільшитися вдвічі.
Крок 7. Перекладаємо пишне тісто на робочу поверхню, заздалегідь припорошений борошном, і ділимо на дві рівні частини (будемо формувати два пирога невеликого розміру).
Крок 8. Кожну заготовку розгортаємо в не дуже тонкий пласт і на одну сторону викладаємо ½ частину начинки, трохи відступаючи від країв.
Крок 9. Нарываем цибулю з яйцями другою половиною тіста і вологими пальцями защипуємо краю. По центру робимо невеликий отвір для вільного виходу пари.
Крок 10. Перекладаємо заготовку на деко і даємо 15 хвилин для вистоювання. Після, змащуємо збитим яйцем і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин при температурі 190 градусів.
Крок 11. Після закінчення часу обережно виймаємо пироги з духовки і злегка охолодити при кімнатній температурі.
Крок 12. Розрізаємо страву на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!