Пиріжки з листкового тіста – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Смачні пиріжки з листкового тіста з м’ясним фаршем

В даному рецепті для приготування начинки ми будемо використовувати сирої яловичий фарш. Щоб м’ясо пропеклося рівномірно з тестом, ми будемо формувати невеликі пиріжки з мінімальною кількістю начинки.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 12.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Борошно для розкочування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Чисту робочу поверхню столу присипаємо невеликою кількістю борошна. Розкладаємо на столі листкове тісто і розгортаємо його в пласт невеликої товщини. Тісто розрізаємо на дві рівні смужки уздовж пласта (ширина кожної смуги – 15-18 сантиметрів).

Крок 2. Очищену цибулину ріжемо на дві рівні частини. Дрібно нарізаємо одну половинку цибулі. Беремо готовий яловичий фарш і викладаємо його в миску. Якщо ви будете використовувати домашній фарш, заздалегідь вимийте яловичу вирізку, промокніть паперовими рушниками, нарізати великими шматками і подрібнити за допомогою м’ясорубки. Викладаємо у фарш цибулю, додаємо сіль і перець. Перемішуємо масу. Викладаємо м’ясо по всій довжині тістових смужок.

Крок 3. Скачуємо тісто з фаршем в довгі рулетики. Нарізаємо їх заготовками (завдовжки приблизно 5 сантиметрів). Проколюємо пиріжки ножем або виделкою кілька разів.

Крок 4. Застеляємо дно дека папером для випічки. Викладаємо пиріжки. Розбиваємо яйце ножем і виливаємо білок в окрему ємність. Жовток покласти в інший посуд і злегка перемішуємо. За допомогою кулінарної кисті змащуємо верх кожного пиріжка яєчним жовтком.

Крок 5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо в духовку деко з пиріжками. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 140 градусів. Випікаємо заготовки ще 15-20 хвилин.

Крок 6. Дістаємо деко з пиріжками з духовки і перекладаємо їх у велику глибоку тарілку (можна використовувати страва). Даємо їм трохи охолонути.

Приємного апетиту!