Пиріжки з листкового тіста – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Ситні пиріжки з листкового тіста з картоплею

Листкове тісто відмінно поєднується з начинкою будь-якого виду – як із солоної, так і солодкою. З начинкою з картоплі пиріжки виходять дуже ніжними і поживними. За бажанням, в картопляну масу можна додати обсмажені гриби, ковбасу або яйця.

Час готування – 3 ч. 10 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Листкове тісто – 200гр.
  • Картопля – 250гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Цибуля сушена – 0,25 ч. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Кунжут чорний – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений –за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто дістаємо з холодильника за 2 години до початку приготування пиріжків. Звільняємо його від упаковки і розкладаємо на робочій поверхні столу. Прикриваємо тісто харчовою плівкою, щоб не обвітрилося.

Крок 2. Промиваємо картопля проточною водою і обрізаємо шкірку. Викладаємо коренеплоди в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність на плиту і варимо картоплю до м’якості. Зливаємо гарячу воду в раковину і перекладаємо картопля з каструлі в глибоку миску. Розминаємо його виделкою.

Крок 3. Плавлений сирок натираємо на крупній тертці. Висипаємо в начинку сушену цибулю і сіль. Кріп вимиваємо і промачиваем паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Відправляємо в начинку і перемішуємо.

Крок 4. Розкачуємо листкове тісто в пласт. Робимо це в одному напрямку. Викладаємо половину начинки. Ущільнюємо її руками, щоб за формою маса нагадувала валик.

Крок 5. Проробляємо те ж саме з іншим пластом. Закручуємо тісто з начинкою в рулети і закріплюємо краю дуже щільно, щоб начинка не витікала. Розбиваємо яйце і розподіляємо жовток і білок по різних ємностях. Жовток злегка збовтуємо. За допомогою кулінарної кисті промазуємо їм поверхню рулетиків. Змочуємо лезо ножа водою і нарізаємо рулети на шматочки (довжиною 4-5 сантиметрів).

Крок 6. Перекладаємо шматочки на деко, дно якого застеляємо папером для випічки. Включаємо духовку розігріваємо її до температури 170 градусів. Посипаємо пиріжки кунжутом. Ставимо деко в духовку і тушкуємо пиріжки 15 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!