Ситні пиріжки з листкового тіста з картоплею
Листкове тісто відмінно поєднується з начинкою будь-якого виду – як із солоної, так і солодкою. З начинкою з картоплі пиріжки виходять дуже ніжними і поживними. За бажанням, в картопляну масу можна додати обсмажені гриби, ковбасу або яйця.
Час готування – 3 ч. 10 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 8.
Склад:
- Листкове тісто – 200гр.
- Картопля – 250гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Цибуля сушена – 0,25 ч. л.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Кунжут чорний – 0,25 ч. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Перець чорний мелений –за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Листкове тісто дістаємо з холодильника за 2 години до початку приготування пиріжків. Звільняємо його від упаковки і розкладаємо на робочій поверхні столу. Прикриваємо тісто харчовою плівкою, щоб не обвітрилося.
Крок 2. Промиваємо картопля проточною водою і обрізаємо шкірку. Викладаємо коренеплоди в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність на плиту і варимо картоплю до м’якості. Зливаємо гарячу воду в раковину і перекладаємо картопля з каструлі в глибоку миску. Розминаємо його виделкою.
Крок 3. Плавлений сирок натираємо на крупній тертці. Висипаємо в начинку сушену цибулю і сіль. Кріп вимиваємо і промачиваем паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Відправляємо в начинку і перемішуємо.
Крок 4. Розкачуємо листкове тісто в пласт. Робимо це в одному напрямку. Викладаємо половину начинки. Ущільнюємо її руками, щоб за формою маса нагадувала валик.
Крок 5. Проробляємо те ж саме з іншим пластом. Закручуємо тісто з начинкою в рулети і закріплюємо краю дуже щільно, щоб начинка не витікала. Розбиваємо яйце і розподіляємо жовток і білок по різних ємностях. Жовток злегка збовтуємо. За допомогою кулінарної кисті промазуємо їм поверхню рулетиків. Змочуємо лезо ножа водою і нарізаємо рулети на шматочки (довжиною 4-5 сантиметрів).
Крок 6. Перекладаємо шматочки на деко, дно якого застеляємо папером для випічки. Включаємо духовку розігріваємо її до температури 170 градусів. Посипаємо пиріжки кунжутом. Ставимо деко в духовку і тушкуємо пиріжки 15 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Приємного апетиту!