Як приготувати домашні пиріжки з м’ясом і рисом?
Класична начинка для пиріжків – м’ясний фарш з рисом. Це не тільки смачно, але і дуже ситно. Для соковитості обов’язково додаємо цибулю, попередньо обсмаживши його на сковорідці. Тісто замішуємо дріжджове, на опарі. Випікати такі пиріжки будемо в духовці.
Час готування: 60 хв без урахування часу розстойки
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Для начинки:
- Яловичина варена – 400-500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис – 1/3 чашки.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Для тіста:
- Борошно – 4 склянки
- Молоко – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом двадцяти хвилин. Після варіння відкидаємо крупу на друшляк і даємо воді стекти.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо. Обсмажуємо його на сковороді з додаванням рослинної олії.
3. Варену яловичину прокручуємо через м’ясорубку з дрібною решіткою.
4. До подрібненого м’яса додаємо обсмажений ріпчасту цибулю.
5. Слідом додаємо відварений рис, перемішуємо.
6. Кладемо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо.
7. Для приготування тіста в глечику змішуємо тепле молоко, цукор і сухі дріжджі. У миску просіваємо борошно і вливаємо в неї молоко з дріжджами.
8. Перемішуємо і залишаємо в теплому місці на п’ятнадцять хвилин для підйому.
9. Потім вливаємо в опару збите з сіллю яйце.
10. Вливаємо олію.
11. Перемішуємо.
12. Замішуємо оформлене м’яке тісто вимішуємо його руками на робочій поверхні.
13. Відразу приступаємо до обробленні тіста, залишати на расстойку не потрібно.
14. Тісто розрізаємо на рівного розміру шматочки.
15. Кожен шматочок розгортаємо в корж товщиною в п’ять міліметрів.
16. Розмір коржів робіть на свій розсуд, в залежності від величини пиріжка, який ви хочете в результаті отримати.
17. Поміщаємо в центр коржі начинку.
18. Піднімаємо протилежні краї коржі і защипуємо їх.
19. Формуємо таким чином кожен пиріжок.
20. Сформовані пиріжки викладаємо на застеленому промасленим пергаментом деко на відстані один від одного, швом вниз.
21. Накриваємо рушником і залишаємо на півгодини. Потім змащуємо поверхню жовтком, змішаним з дрібкою цукру і ложкою води.
22. Деко з пиріжками ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо двадцять п’ять – тридцять хвилин.
23. Готові пиріжки злегка остуджуємо і перекладаємо на блюдо. Подавати такі пиріжки можна до супів, бульйону, борщів, просто до чаю або кави.
Приємного апетиту!