Простий рецепт приготування оладок на кефірі з сиром
Пишні сирні оладки доповнять ваш сніданок. Саме сир додає оладкам приємну кислинку. Це дуже смачно, особливо якщо оладки полити варенням, згущеним молоком або медом.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 250 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло олію – 100 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці збийте яйця і цукор.
Крок 2. Сир краще використовувати жирністю від 2,5 відсотків. Якщо він крупнозернистий, то протріть його через сито або збийте блендером. Сир додайте в яєчну масу, перемішайте.
Крок 3. Потім у миску налийте кефір. Перемішайте інгредієнти міксером, тоді тісто буде більш однорідним.
Крок 4. Додайте просіяне борошно, сіль і соду, гашену оцтом. Ще раз перемішайте тісто і приступайте до випічки оладок.
]
Крок 5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки на середньому вогні з двох сторін.
Крок 6. Готові оладки подавайте з рідким медом або варенням.
Приємного апетиту!