Пишні оладки на кефірі – 10 кращих покрокових рецептів з фото

Простий рецепт приготування оладок на кефірі з сиром

Пишні сирні оладки доповнять ваш сніданок. Саме сир додає оладкам приємну кислинку. Це дуже смачно, особливо якщо оладки полити варенням, згущеним молоком або медом.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 250 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло олію – 100 мл
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте яйця і цукор.

Крок 2. Сир краще використовувати жирністю від 2,5 відсотків. Якщо він крупнозернистий, то протріть його через сито або збийте блендером. Сир додайте в яєчну масу, перемішайте.

Крок 3. Потім у миску налийте кефір. Перемішайте інгредієнти міксером, тоді тісто буде більш однорідним.

Крок 4. Додайте просіяне борошно, сіль і соду, гашену оцтом. Ще раз перемішайте тісто і приступайте до випічки оладок.

]

Крок 5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, столовою ложкою викладіть тісто і обсмажте оладки на середньому вогні з двох сторін.

Крок 6. Готові оладки подавайте з рідким медом або варенням.

Приємного апетиту!