Рафаелло з крабових паличок – 5 рецептів закуски з покроковими фото

Страва служить відмінною закускою до пива. За зовнішнім виглядом воно дійсно дуже схоже на знамениті цукерки, але не за складом. Зазвичай, крім крабових паличок, в кульки додають яйця, сир, часник і майонез. Однак традиційний список продуктів може бути доповнений і іншими інгредієнтами.

Закуска Рафаелло з крабових паличок і сиру

Пропонуємо класичний варіант страви, який точно здивує ваших гостей, адже таку закуску не часто побачиш на столі. Кульки володіють цікавим зовнішнім виглядом і ніжним смаком.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Крабові палички 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сир 100 гр.
  • Часник 1 зуб.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати Рафаелло, нам знадобляться крабові палички (злегка підморожені). Звільняємо їх від плівки, а потім натираємо на дрібній тертці в окрему ємність.
  2. Поміщаємо обидва яйця в каструлю з холодною проточною водою. Ставимо ємність на плиту. Доводимо рідину до кипіння, а потім варимо яйця до готовності (8-10 хвилин). Виливаємо гарячу воду в раковину. Заливаємо яйця холодною водою, щоб вони швидше охололи. Очищаємо від шкаралупи, натираємо на дрібній тертці, або розминаємо виделкою.
  3. Шматочок сиру також натираємо на тертці з боку дрібних отворів.
  4. Викладаємо в загальну ємність (піалу або миску) половину порції крабових паличок, сир і яйця.
  5. У окрему посуд викладаємо майонез. Звільняємо зубки часнику від лушпиння і пропускаємо через прес до майонезу. Приправляємо інгредієнти чорним перцем і сіллю. Перемішуємо і додаємо до крабовим паличкам, сиру та яєць. Перемішуємо масу.
  6. Беремо столову ложку і опускаємо її в масу. Набираємо невелику кількість суміші і формуємо з неї кульки розміром з волоський горіх.
  7. Перекладаємо залишилися подрібнені крабові палички на тарілку з плоским дном. Обвалюємо в них кульки. Укладаємо їх на велике блюдо. Вимиваємо зелень і стряхиваем зайву рідину. Прикрашаємо крабові Рафаелло і подаємо до пива.

Приємного апетиту!

Рафаелло з крабових паличок і плавленого сиру

Рецептів закусок може бути величезна кількість. Їх готують з оливками, волоськими горіхами, мигдалем, солоним огірком і крабовим м’ясом. Ми пропонуємо вам додати в кульки плавлений сир і зробити страву ще більш ніжним і вершковим.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 5-6.

Склад:

  • крабові Палички – 100 гр.
  • Сир плавлений – 60 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – 1/3 склянки
  • Часник – 1-2 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відваримо яйця. Для цього відправляємо їх в каструлю і заливаємо холодною водою. Потім доводимо рідину до кипіння на плиті і продовжуємо варити продукт 10 хвилин до повної готовності. Щоб остудити яйця, зливаємо окріп в раковину і заливаємо нову порцію холодної води.

Крок 2. Охолоджені яйця легко очищаємо від шкаралупи, а потім натираємо на дрібній тертці. Беремо злегка заморожені свіжі крабові палички і позбавляє їх від плівки. Натираємо за аналогією з яйцями. Залишаємо тільки частина крабовою стружки.

Крок 3. Твердий сир натираємо на тертці. Якщо ви використовуєте плавлений сир у брусках, то його також варто подрібнити на тертці. Рідкий плавлений сир відразу додаємо до другої частини крабовою маси. Перемішуємо обидва види сиру з тертими крабовими паличками.

Крок 4. Викладаємо в масу терті яйця. При бажанні ви можете ще більше подрібнити інгредієнти: перетерти їх заглибним блендером до однорідності. Додаємо в суміш очищений і подрібнений часник (1-2 зубки), перець, сіль і майонез.

Крок 5. Ретельно перемішуємо масу з майонезом (намагаємося не переборщити з соусом). За допомогою столової ложки формуємо з суміші кульки, а потім обвалюємо їх у залишках крабовою стружки. Викладаємо заготовки на блюдо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Кульки Рафаелло з крабових паличок, сиру і яєць

Ніжні кульки з крабових паличок, яєць і сиру підійдуть для святкового столу. Особливо актуально це блюдо під час новорічних свят. За рахунок майонезу страва виходить досить жирним, тому частина соусу можна замінити сметаною.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • крабові Палички – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Сіль – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо приготування страви з варіння яєць. Викладаємо їх у каструлю. Потім вливаємо в ємність холодну воду. Переставляємо каструлю з яйцями на плиту і доводимо рідину до кипіння. Засікаємо 10 хвилин – це час, за який яйця повинні повністю зваритися.

Крок 2. Зливаємо окріп і остуджуємо продукт: заливаємо яйця холодною водою і залишаємо на кілька хвилин. Потім зливаємо воду, обтираем яйця рушником і очищаємо від шкаралупи. Натираємо їх на дрібній тертці.

Крок 3. На тій самій дрібній тертці натираємо крабові палички (1/3 з них нам знадобиться для прикраси кульок) і твердий сир. Зубки часнику (пару штук) без лушпиння подрібнюємо за допомогою землянки

Крок 4. Викладаємо подрібнені інгредієнти в будь-яку глибоку миску і заправляємо їх майонезом, солимо масу за смаком і перемішуємо.

Крок 5. Формуємо з суміші інгредієнтів кульки середнього розміру. Щоб було зручніше це робити, використовуємо столову ложку. Обвалюємо заготовки в стружці з крабових паличок.

Крок 6. Потім викладаємо їх на велике блюдо і подаємо до столу (перед подаванням кульки краще охолодити).

Приємного апетиту!

Ніжні Рафаелло з крабових паличок з горіхом

Кульки з крабових паличок дійсно володіють ніжним смаком і насиченим незвичайним виглядом. При подачі до столу їх зазвичай прикрашають зеленню або викладають на листки салату. Також заготовки можна використовувати для декору салату з крабів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Оливки без кісточок – 1 б.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • крабові Палички – 1 упаковка.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чилі – ½ шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Горіхи волоські – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо сковороду і розігріваємо її на плиті (без олії). Ядра волоських горіхів спочатку звільняємо від шкаралупи, а потім висипаємо в сковороду і злегка обсмажуємо. Коли вони охолонуть, половину з них натираємо на тертці з дрібними дірочками. На тій же стороні пристосування, натираємо сир і крабові палички.

Крок 2. Відкриваємо банку з оливками (без кісточки) і зливаємо сік. Перекладаємо плоди з ємності на тарілку. Акуратно начиняємо оливки рештою волоських горіхів (цілими ядрами).

Крок 3. Очищений зубок часнику подрібнюємо через прес в окрему ємність. Додаємо туди ж майонез, терті волоські горіхи і сир. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

Крок 4. За допомогою столової ложки набираємо суміш і скачуємо її в кульки. Потім формуємо з кульок коржі. По центру кожної заготовки поміщаємо оливку з волоським горішком. Защипуємо краю коржів, щоб оливка опинилася всередині.

Крок 5. Знову акуратно скачуємо кульки з коржів з оливками. Перекладаємо заготовки в тарілку з крабовою стружкою і рівномірно обвалюємо. Переміщаємо кульки на блюдо.

Крок 6. Тепер приготуємо соус для Рафаелло. Змішуємо в окремій ємності оливкова олія, заздалегідь вимиті і нарізані перець чилі і кріп, сіль за смаком. Подаємо суміш до столу разом з кульками.

Приємного апетиту!

Як приготувати Рафаелло з крабових паличок з оливками?

Кульки з крабових паличок будуть смачними в поєднанні з будь-яким видом сиру. Це можуть бути тверді сорти, плавлений сир або ковбасний – не має значення. За рахунок оливок закуска буде злегка солоній.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 8-10.

Склад:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сир напівтвердий – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 30 гр.
  • Оливки – 10-15 шт.
  • крабові Палички – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Каструлю з яйцями і холодною водою ставимо на включену плиту і доводимо до кипіння. Потім проварюємо інгредієнт близько 8-10 хвилин до повної готовності. Зливаємо окріп в раковину. Знову заливаємо яйця холодною водою, щоб охолодити.

Крок 2. Очищаємо продукт від шкаралупи. Натираємо яйця і обидва виду сиру на дрібній тертці. Інгредієнти викладаємо в загальну миску і додаємо до них пропущений через прес часник в кількості трьох зубков. Приправляємо інгредієнти соусом.

Крок 3. Беремо ще одну ємність з глибоким дном. Натираємо в неї крабові палички.

Крок 4. За допомогою столової ложки набираємо суміш з двох сирів, яєць, часнику і майонезу. Формуємо з неї спочатку кульки, а потім коржі. Відкриваємо банку з оливками і зливаємо в раковину сік. По центру кожної заготовки викладаємо оливку. З’єднуємо краї коржиків і знову формуємо кульки.

Крок 5. Обвалюємо кожен кульку в масі з крабових паличок і викладаємо на велике блюдо. Коли закуска буде повністю готова, подаємо страву до столу.

Приємного апетиту!