Як спекти смачні сирні рогалики з повидлом?
Лише раз, приготувавши повітряні рогалики з сирного тіста з начинкою з солодкого повидла, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що й не дивно, адже це справді дуже простий, смачний і ароматний десерт, який готується легко і з доступних інгредієнтів.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 48 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тіста – 11 гр.
- Повидло – 150 гр.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо тісто. Для цього змішуємо всі сухі компоненти (борошно, розпушувач, сіль і ванілін) і просіваємо в глибоку посуд. Туди ж натираємо злегка підморожене вершкове масло і все добре перемішуємо.
2. Далі, додаємо сир (рекомендується використовувати молочний продукт сухої консистенції).
3. За допомогою пересыпающих рухів розмішуємо інгредієнти.
4. В останню чергу додаємо яйце – вимішуємо і тісто готове. Формуємо дві кульки однакового розміру, замотуємо харчовою плівкою і прибираємо на 60 хвилин в холодильну камеру.
5. Охолоджене тісто набуває потрібну консистенцію і придатне для розкочування. Присипаємо один комочок борошном разом з робочою поверхнею.
6. Розкачуємо в тонкий пласт круглої форми за допомогою качалки.
7. Отриманий коло розрізаємо на трикутники невеликого розміру і основу кожного промазуємо начинкою, але, трохи не доходячи до вузького кінчика.
8. Звертаємо в рогалик з широкої сторони, злегка притискаючи краю. Заготовки перекладаємо на деко, попередньо застелений пергаментом, і випікаємо близько 18-20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. В цей час готуємо рогалики з другої половини тіста, а першу партію в гарячому вигляді присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного апетиту!