Розсольник класичний – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Простий і смачний рецепт розсольнику з томатною пастою

Наваристий і яскравий за смаком розсольник виходить з додаванням томатної пасти. Блюдо виходить ароматним, з легкою приємною кислинкою. Спробуйте ситне блюдо для вашого домашнього обіду.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Ребра свинячі – 0,5 кг
  • Крупа перлова – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Паста томатна – 4 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Перлову крупу заздалегідь промиваємо і заливаємо холодною водою на кілька годин. Можна на ніч.

2. Свинячі ребра укладаємо в каструлю, посипаємо їх сіллю і заливаємо водою. Варимо на слабкому вогні 30-40 хвилин.

3. В цей час подрібнюємо солоні огірки, моркву і ріпчасту цибулю.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Потім обсмажуємо в ньому підготовлені овочі, посоливши їх по своєму смаку.

5. Окремо підігріваємо томатну пасту зі спеціями і лавровими листами. Досить потримати продукт на помірному вогні близько 3 хвилин.

6. Повертаємося до каструлі зі свининою. Спершу додаємо в бульон перлову крупу і нарізаний кубиками картоплю. Варимо ще 30 хвилин, після додаємо овочеву піджарку і томатну пасту. Розмішуємо і знімаємо з плити.

7. Розливаємо гарячий суп по тарілках і подаємо до столу. Готово!