Розсольник класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник з яловичиною, перлівкою та солоними огірками

Розсольник з яловичиною, перлівкою та солоними огірками – це неймовірне поєднання компонентів, які відмінно доповнюють та відтіняють смак один одного, роблячи страву яскравою та шалено насиченою. Для скорочення витраченого часу рекомендується попередньо замочити крупу.

Час приготування – 2 год. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Перловка – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Огірок солоний – 200 грн.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Паста томатная – 100 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Рослинна олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу готування старанно промиваємо крупу та очищаємо овочі.

Крок 2. За 5-10 годин до початку варіння розсольника замочуємо перловку в холодній воді.

Крок 3. Яловичину відварюємо до м’якості і ріжемо на шматочки, готовий бульйон проціджуємо через сито з дрібними отворами.

Крок 4. Огірки натираємо на великій тертці, аналогічно робимо з морквою.

Крок 5. Дрібно рубаємо зубки часнику, нарізаємо брусочками картоплю.

Крок 6. У сковорідку вливаємо масло і прогріваємо, пасеруємо 5 хвилин|мінути| цибулю і моркву.

Крок 7. Бульйон солимо і приправляємо, закидаємо засмажку, перловку, солоні огірки, м’ясо та картопля – варимо до готовності всіх складових на середньому вогні.

Крок 8. Потім вводимо в суп томатну пасту, вершкове масло, часник, горошини перцю та лавр – проварюємо ще 10 хвилин.

Крок 9. Розливаємо розсольник по супницях і прикрашаємо зеленню. Смачного!