Рубані котлети з індички – 5 рецептів соковитих і мяких котлет з покроковими фото

Навіть не маючи під рукою м’ясорубки або кухонного комбайна, можна з легкістю приготувати соковиті і дуже ніжні котлетки з м’яса індички – достатньо лише дрібно нарізати філе, додати ще кілька компонентів і обсмажити на сковороді. В результаті ми отримаємо чудове гаряче блюдо, яке поєднується з будь-якими гарнірами і овочевими салатами. До того ж, таке блюдо можна не тільки смажити, але і запікати в такому випадку котлети будуть не тільки шалено смачними, але ще і дієтичними з мінімальним вмістом калорій!

Соковиті і м’які рубані котлети з індички на сковороді

Коли немає готового фаршу, а в магазин бігти хочеться – готуємо швидкі рубані котлети з ніжного м’яса індички. Таку страву зможе приготувати навіть дитина, тому як сама складна задача в цьому рецепті – це дрібно посікти м’ясо і обсмажити до готовності.

Інгредієнти на
9 шт.

  • Грудка індички 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті і м’які рубані котлети з індички на сковороді? М’ясо ретельно обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
  2. грудки Нарізаємо тонкими смужками, а потім кубиками. Чим менше будуть шматочки, тим краще.
  3. Подрібнене м’ясо перекладаємо в глибоку піалу.
  4. Додаємо до індички пропущений через прес часник, натертий на тертці цибулю, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, вбиваємо яйце.
  5. Підсипаємо до фаршу борошно і сметану (за бажанням можна замінити йогуртом без наповнювачів або майонезом).
  6. Ретельно перемішуємо компоненти.
  7. У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і столовою ложкою викладаємо фарш, формуючи котлети. Обсмажуємо до рум’яності (приблизно по 4 хвилини).
  8. За закінчення часу перевертаємо і смажимо з іншого боку.
  9. Соковиті і дуже ароматні котлетки з м’яса індички готові. Приємного апетиту!

Як запекти рубані котлети з філе індички в духовці?

Коли немає часу і бажання довго стояти біля плити – готуємо швидкі, але неймовірно смачні і соковиті котлети з м’яса індички. Страва чудово поєднується з різними овочами та крупами, а також добре гармонує з часниковим соусом і соусом тартар.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе індички – 1 кг
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком: м’ясо обполіскуємо водою і даємо трохи часу стекти надлишків рідини.

Крок 2. Філе нарізаємо тонкими пластинками.

Крок 3. Пластини – дрібними кубиками або смужками.

Крок 4. Перекладаємо масу в глибоку тарілку, по консистенції вона повинна нагадувати фарш, прокручений через м’ясорубку.

Крок 5. Солимо і перчимо м’ясо по своєму смаку і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Вбиваємо в масу яйця і знову заважаємо.

Крок 7. «Фарш» повністю готовий до термічної обробки.

Крок 8. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо котлети з двох сторін рівно по 1 хвилині.

Крок 9. Підрум’янені заготовки перекладаємо у форму для запікання або деко і випікаємо до готовності в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Приємного апетиту!

Соковиті рубані котлети з індички з сиром

Приготуємо соковиті і тануть у роті котлетки з м’яса індички з додаванням сиру. Саме цей інгредієнт надає готовому страві неповторну повітряну текстуру та стійки вершковий аромат.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе індички – 300-400 гр.
  • Сир – 40 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і ріжемо тонкими смужками.

Крок 2. Вбиваємо яйця, додаємо подрібнений часник і зелень, сир, натертий на тертці, сіль, борошно і перець за смаком.

Крок 3. Всі компоненти добре перемішуємо.

Крок 4. У сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії і за допомогою столової ложки викладаємо трохи «фаршу». Обсмажуємо близько 5 хвилин з одного боку.

Крок 5. Перевертаємо лопаткою і смажимо з іншого боку до утворення апетитною скоринки.

Крок 6. Перекладаємо гарячі котлетки на тарілку і подаємо зі свіжими сезонними овочами. Приємного апетиту!

Дуже смачні рубані котлети з філе індички з кабачком

Навіть якщо ви не особливо любите кабачки – спробуйте додати цей соковитий овоч у рубані котлети з індичого м’яса і повірте, ваша думка про шинку вмить зміниться. Завдяки такій добавці, гаряче блюдо виходить неймовірно соковитим і ніжним.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кабачок – 250 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти за списком і викладаємо їх на робочу поверхню для швидкості дій.

Крок 2. Кабачок натираємо на дрібній тертці, присипаємо сіллю і прибираємо в бік: потрібно трохи почекати, поки овоч пустить сік.

Крок 3. Філе нарізаємо максимально дрібними кубиками.

Крок 4. В цей час кабачок пустив сік – віджимаємо руками і зливаємо надлишки рідини.

Крок 5. У глибокій тарілці з’єднуємо м’ясо, кабачок, яйце, сіль і чорний мелений перець, підсипаємо пару ложок борошна.

Крок 6. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Крок 7. Рослинне масло розігріваємо в сковороді і столовою ложкою викладаємо суміш для котлет, обсмажуємо на помірному вогні.

Крок 8. Обережно перевертаємо і смажимо з другого боку до рум’яності.

Крок 9. Подаємо із зеленню і улюбленими гарнірами. Приємного апетиту!

Як приготувати рубані котлети з стегна індички?

Готуємо соковиті і корисні котлетки з ніжного м’яса стегна індички – така страва чудово впишеться в раціон навіть найменших, особливо, якщо їх не обсмажувати, а запікати в духовій шафі.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе стегна індички – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Зелень – 10 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’якоть стегна максимально дрібно нарізаємо.

Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо, обсмажуємо в невеликій кількості олії до прозорості і засипаємо до індички.

Крок 3. В окрему піалу розбиваємо два яйця.

Крок 4. До яйцям підсипаємо борошно і додаємо майонез.

Крок 5. Яєчно-майонезну масу ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 6. До подрібненого м’яса кладемо дрібно порізану зелень, часник, пропущений через прес і борошняну масу.

Крок 7. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, добре перемішуємо.

Крок 8. У сковороду наливаємо масло і розігріваємо, ложкою викладаємо «фарш», закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 6-7 хвилин з одного боку.

Крок 9. Перевертаємо і обсмажуємо до рум’яності. Приємного апетиту!