Навіть не маючи під рукою м’ясорубки або кухонного комбайна, можна з легкістю приготувати соковиті і дуже ніжні котлетки з м’яса індички – достатньо лише дрібно нарізати філе, додати ще кілька компонентів і обсмажити на сковороді. В результаті ми отримаємо чудове гаряче блюдо, яке поєднується з будь-якими гарнірами і овочевими салатами. До того ж, таке блюдо можна не тільки смажити, але і запікати в такому випадку котлети будуть не тільки шалено смачними, але ще і дієтичними з мінімальним вмістом калорій!
Соковиті і м’які рубані котлети з індички на сковороді
Коли немає готового фаршу, а в магазин бігти хочеться – готуємо швидкі рубані котлети з ніжного м’яса індички. Таку страву зможе приготувати навіть дитина, тому як сама складна задача в цьому рецепті – це дрібно посікти м’ясо і обсмажити до готовності.
Інгредієнти на
9 шт.
- Грудка індички 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сметана 2 ст. л.
- Борошно 2 ст. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті і м’які рубані котлети з індички на сковороді? М’ясо ретельно обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
- грудки Нарізаємо тонкими смужками, а потім кубиками. Чим менше будуть шматочки, тим краще.
- Подрібнене м’ясо перекладаємо в глибоку піалу.
- Додаємо до індички пропущений через прес часник, натертий на тертці цибулю, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, вбиваємо яйце.
- Підсипаємо до фаршу борошно і сметану (за бажанням можна замінити йогуртом без наповнювачів або майонезом).
- Ретельно перемішуємо компоненти.
- У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і столовою ложкою викладаємо фарш, формуючи котлети. Обсмажуємо до рум’яності (приблизно по 4 хвилини).
- За закінчення часу перевертаємо і смажимо з іншого боку.
- Соковиті і дуже ароматні котлетки з м’яса індички готові. Приємного апетиту!
Як запекти рубані котлети з філе індички в духовці?
Коли немає часу і бажання довго стояти біля плити – готуємо швидкі, але неймовірно смачні і соковиті котлети з м’яса індички. Страва чудово поєднується з різними овочами та крупами, а також добре гармонує з часниковим соусом і соусом тартар.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе індички – 1 кг
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 100 мл
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком: м’ясо обполіскуємо водою і даємо трохи часу стекти надлишків рідини.
Крок 2. Філе нарізаємо тонкими пластинками.
Крок 3. Пластини – дрібними кубиками або смужками.
Крок 4. Перекладаємо масу в глибоку тарілку, по консистенції вона повинна нагадувати фарш, прокручений через м’ясорубку.
Крок 5. Солимо і перчимо м’ясо по своєму смаку і гарненько перемішуємо.
Крок 6. Вбиваємо в масу яйця і знову заважаємо.
Крок 7. «Фарш» повністю готовий до термічної обробки.
Крок 8. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо котлети з двох сторін рівно по 1 хвилині.
Крок 9. Підрум’янені заготовки перекладаємо у форму для запікання або деко і випікаємо до готовності в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин. Приємного апетиту!
Соковиті рубані котлети з індички з сиром
Приготуємо соковиті і тануть у роті котлетки з м’яса індички з додаванням сиру. Саме цей інгредієнт надає готовому страві неповторну повітряну текстуру та стійки вершковий аромат.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе індички – 300-400 гр.
- Сир – 40 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – 2-3 гілочки.
- Сіль – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і ріжемо тонкими смужками.
Крок 2. Вбиваємо яйця, додаємо подрібнений часник і зелень, сир, натертий на тертці, сіль, борошно і перець за смаком.
Крок 3. Всі компоненти добре перемішуємо.
Крок 4. У сковорідці розігріваємо невелику кількість рослинної олії і за допомогою столової ложки викладаємо трохи «фаршу». Обсмажуємо близько 5 хвилин з одного боку.
Крок 5. Перевертаємо лопаткою і смажимо з іншого боку до утворення апетитною скоринки.
Крок 6. Перекладаємо гарячі котлетки на тарілку і подаємо зі свіжими сезонними овочами. Приємного апетиту!
Дуже смачні рубані котлети з філе індички з кабачком
Навіть якщо ви не особливо любите кабачки – спробуйте додати цей соковитий овоч у рубані котлети з індичого м’яса і повірте, ваша думка про шинку вмить зміниться. Завдяки такій добавці, гаряче блюдо виходить неймовірно соковитим і ніжним.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 12 шт.
Інгредієнти:
- Філе індички – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кабачок – 250 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти за списком і викладаємо їх на робочу поверхню для швидкості дій.
Крок 2. Кабачок натираємо на дрібній тертці, присипаємо сіллю і прибираємо в бік: потрібно трохи почекати, поки овоч пустить сік.
Крок 3. Філе нарізаємо максимально дрібними кубиками.
Крок 4. В цей час кабачок пустив сік – віджимаємо руками і зливаємо надлишки рідини.
Крок 5. У глибокій тарілці з’єднуємо м’ясо, кабачок, яйце, сіль і чорний мелений перець, підсипаємо пару ложок борошна.
Крок 6. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
Крок 7. Рослинне масло розігріваємо в сковороді і столовою ложкою викладаємо суміш для котлет, обсмажуємо на помірному вогні.
Крок 8. Обережно перевертаємо і смажимо з другого боку до рум’яності.
Крок 9. Подаємо із зеленню і улюбленими гарнірами. Приємного апетиту!
Як приготувати рубані котлети з стегна індички?
Готуємо соковиті і корисні котлетки з ніжного м’яса стегна індички – така страва чудово впишеться в раціон навіть найменших, особливо, якщо їх не обсмажувати, а запікати в духовій шафі.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Філе стегна індички – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Зелень – 10 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’якоть стегна максимально дрібно нарізаємо.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, дрібно шаткуємо, обсмажуємо в невеликій кількості олії до прозорості і засипаємо до індички.
Крок 3. В окрему піалу розбиваємо два яйця.
Крок 4. До яйцям підсипаємо борошно і додаємо майонез.
Крок 5. Яєчно-майонезну масу ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 6. До подрібненого м’яса кладемо дрібно порізану зелень, часник, пропущений через прес і борошняну масу.
Крок 7. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, добре перемішуємо.
Крок 8. У сковороду наливаємо масло і розігріваємо, ложкою викладаємо «фарш», закриваємо кришкою і тушкуємо на помірному вогні близько 6-7 хвилин з одного боку.
Крок 9. Перевертаємо і обсмажуємо до рум’яності. Приємного апетиту!