Рубані курячі котлети з кабачком в духовці
Рубані курячі котлети з кабачком в духовці досить популярні, особливо для дитячого чи дієтичного харчування, адже кабачок курячому м’ясу надає соковитість. У цьому рецепті готуємо котлети з філе курячого стегна. Кабачок і м’ясо трохи подрібнити в блендері, щоб котлетний фарш вийшов більш щільним і вироби тримали форму при запіканні.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче стегно – 350 гр.
- Кабачок – 200 гр.
- Цибуля – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2 зубки.
- Панірувальні сухарі – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рубаних котлет.
Крок 2. Відокремте філе стегна, видаливши кісточку з шкірою, а м’ясо наріжте середніми шматочками.
Крок 3. Кабачок промити і нарізати середніми кубиками. У зрілих кабачків зняти шкірку. Очистити цибулю і часникові зубки від лушпиння.
Крок 4. Всі нарізані інгредієнти перекласти в чашу блендера або кухонного комбайна.
Крок 5. Потім розбити до них яйце і по своєму смаку насипати сіль з чорним перцем.
Крок 6. Подрібнити їх в режимі «Пульс» і тільки до невеликих шматочків.
Крок 7. З приготованого рубленого фаршу сформувати котлети і добре обваляти їх у панірувальних сухарях.
Крок 8. Викласти котлети на застелене папером деко. Духовку включити на 180°С.
Крок 9. Запекти котлети протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки зверху.
Крок 10. Приготовані в духовці рубані курячі котлети сервірувати до столу гарячі, але і в холодному вигляді вони добре підійдуть для легкого перекусу. Приємного апетиту!