Рубані курячі котлети в духовці – 6 рецептів з покроковими фото

Рубані курячі котлети з кабачком в духовці

Рубані курячі котлети з кабачком в духовці досить популярні, особливо для дитячого чи дієтичного харчування, адже кабачок курячому м’ясу надає соковитість. У цьому рецепті готуємо котлети з філе курячого стегна. Кабачок і м’ясо трохи подрібнити в блендері, щоб котлетний фарш вийшов більш щільним і вироби тримали форму при запіканні.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Куряче стегно – 350 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Цибуля – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Панірувальні сухарі – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для рубаних котлет.

Крок 2. Відокремте філе стегна, видаливши кісточку з шкірою, а м’ясо наріжте середніми шматочками.

Крок 3. Кабачок промити і нарізати середніми кубиками. У зрілих кабачків зняти шкірку. Очистити цибулю і часникові зубки від лушпиння.

Крок 4. Всі нарізані інгредієнти перекласти в чашу блендера або кухонного комбайна.

Крок 5. Потім розбити до них яйце і по своєму смаку насипати сіль з чорним перцем.

Крок 6. Подрібнити їх в режимі «Пульс» і тільки до невеликих шматочків.

Крок 7. З приготованого рубленого фаршу сформувати котлети і добре обваляти їх у панірувальних сухарях.

Крок 8. Викласти котлети на застелене папером деко. Духовку включити на 180°С.

Крок 9. Запекти котлети протягом 25-30 хвилин до рум’яної скоринки зверху.

Крок 10. Приготовані в духовці рубані курячі котлети сервірувати до столу гарячі, але і в холодному вигляді вони добре підійдуть для легкого перекусу. Приємного апетиту!