Рубані котлети з курячого філе з манкою в духовці
Рубані котлети з курячого філе з манкою в духовці готуються просто і швидко, але фаршу потрібно півгодини для настоювання, щоб крупа набухла. Манка робить рубаний фарш більш компактним і котлети відмінно тримають форму при запіканні. У цьому рецепті до рубленому курячого фаршу додаємо трохи твердого сиру і цибулю.
Час приготування: 1 годину 10 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 5.
Склад:
- Філе куряче – 750 гр.
- Манка – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Твердий сир – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе промити холодною водою серветкою і прибрати всю вологу. Нарізати м’ясо невеликими кубиками і перекласти в глибоку посуд.
Крок 2. Очищений цибулю нарізати кубиками дрібнішими, ніж філе. Сир натерти на дрібній тертці.
Крок 3. До нарізання філе по своєму смаку насипати сіль з чорним перцем, натертий сир, розбити три курячих яйця, додати манку і руками фарш добре вимісити. Посуд прикрити плівкою і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі, щоб манка набухла і зв’язала всі інгредієнти.
Крок 4. Після закінчення цього часу котлетну масу ложкою або через будь-яку круглу форму викласти на застелене папером деко. Котлети повинні бути товстими, інакше в духовці вони пересохнуть.
Крок 5. Духовку включити на 180 градусів. Запікати котлети протягом 30 хвилин. Вони стануть рум’яними і легко відділятися від паперу.
Крок 6. Приготовані в духовці рубані котлети з курячого філе з манкою сервірувати до столу гарячі. Приємного апетиту!