Рулет з лаваша з червоною рибою – 10 покрокових рецептів з фото

Рулет з лаваша з червоною рибою — проста і дуже смачна закуска до святкового столу. Для приготування таких рулетів з лаваша підійде будь-яка червона риба солена. Порцій закуски виходить багато і вона виглядає дуже апетитно. Ми зібрали 10 різноманітних рецептів, які ви зможете з легкістю повторити.

Рулет з лаваша з червоною рибою і вершковим сиром

Такі рулети можуть бути як на святковому столі, так і, наприклад, на корпоративних кава-брейках або домашніх посиденьках. Закуска буде ніжною завдяки сиру і досить ситної.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сьомга 300 гр.
  • Лаваш-1 шт
  • Сир вершковий 250 гр.
  • Кунжутне насіння 20 гр.
  • Петрушка 1 пучок
  • Лимон 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати рулет з лаваша з червоною рибою? Можна використовувати слабосолону сьомгу або будь-яку іншу червону рибу, форель, кета. Філе риби нарізаємо на тонкі пластинки.
  2. Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, добре змащуємо його вершковим сиром, приділяємо увагу краях, це допоможе скріпити рулет. Зверху розкладаємо шматочки сьомги і посипаємо їх кунжутним насінням, завершуємо начинку листям петрушки. Щільно скручуємо рулет, замотуємо його в харчову плівку, кладемо в холодильник мінімум на 30-40 хвилин, щоб закуска охолола і просочилася.
  3. Охолоджений рулет розрізаємо на шматки товщиною 2-3 сантиметри і викладаємо на плоску тарілку, для прикраси використовуємо часточки лимона і гілочки петрушки.

Приємного апетиту!

Смачна закуска з лаваша з червоною рибою і сирним сиром

Вершковий сир можна замінити на сирний, він сам по собі дуже ситний, добре поєднується з кропом і слабосоленої червоною рибою. Рулети з такими інгредієнтами підійдуть для сніданку.

Склад:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Слабосолона сьомга – 250 гр.
  • Сирний сир – 100 гр.
  • Кріп або петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Беремо слабосолону сьомгу, також рибу ви можете засолити самостійно. М’ясо риби нарізаємо тонкими смужками.

2. Кріп або петрушку дрібно рубаємо. 3. Зелень можна змішати з сирним сиром або просто посипати їм сьомгу зверху.

4. Розстилаємо лаваш на рівній поверхні, змащуємо його сирним сиром, ретельно проходимся по краях.

5. Зверху викладаємо скибочки риби, розподіляємо їх рівномірно по всій поверхні лаваша. 6. Потім згортаємо рулет, сирний сир по краях не дасть рулету розвалитися.

7. Рулет розрізаємо на шматочки по 3 сантиметри товщиною, розкладаємо їх на блюдо, прикрашаємо зеленню і овочами, збризкуємо зверху соком лимона і трохи поливаємо соєвим соусом.

Приємного апетиту!

Простий рецепт рулету з сьомгою і плавленим сиром

Якщо перед вами стоїть завдання швидко і з невеликої кількості інгредієнтів приготувати смачну закуску, то цей рецепт для вас. Будемо використовувати філе червоної риби, плавлений сирок, помідор і лаваш.

Склад:

  • Філе слабосоленої сьомги – 250 гр.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Плавлений сир – 150 гр.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник пропускаємо через прес або натираємо на дрібну тертку. 2. Помідори нарізаємо тонкими часточками, складаємо в миску, посипаємо перцем, трохи солимо, додаємо часник, перемішуємо і залишаємо.

3.. Розкладаємо лаваш на столі. Якщо ви використовуєте плавлений сир у пачках, то його можна нарізати тонкими смужками або натерти на крупній тертці. Плавлений сир з баночки просто намазуємо на лаваш. Потім розкладаємо скибочки сьомги рівномірно по всій площині, завершуємо шматочками помідорів з часником.

5. Загортаємо щільний рулет з лаваша, для того, щоб закріпити край, змащуємо його невеликою кількістю майонезу, залишаємо рулет на 1 годину в холодильнику.

6. Ця закуска подається порційно, тому розрізаємо рулет на шматки, викладаємо на листя салату і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з начинкою з лосося та огірка

Рулети з лаваша досить популярна закуска, вони можуть підійти і для швидкого перекусу. Основою для такої страви може служити будь-яке м’ясо, ми будемо використовувати філе червоної риби, змащувати лаваш можна не тільки сиром, але майонезом та іншими соусами.

Склад:

  • Лаваш – 1-2 шт.
  • Слабосоленої лосось – 200 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Соєвий соус – 10 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Огірок нарізаємо тонкими скибочками по діагоналі.2. Кріп дрібно рубаємо ножем і змішуємо його з майонезом. Філе слабосоленої сьомги нарізаємо тонкими смужками.

3. Лаваш розстилаємо на столі, змащуємо його майонезом. Кладемо шматочки сьомги, розподіляємо м’ясо рівномірно по всьому лавашу, зверху збризкуємо невеликою кількістю соєвого соусу. Потім викладаємо на рибу смужки огірка, можна трохи посолити. Загортаємо лаваші в рулет, так як огірок сам по собі дуже соковитий, то прибирати лаваш в холодильник не обов’язково.

4. Розрізаємо лаваш на шматки, красиво викладаємо на блюдо. Якщо ви подаєте це блюдо на святковий стіл, то для прикраси можна використовувати червону ікру.

Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт рулету з сьомгою і крабовими паличками

В якості прекрасної альтернативи бутербродів можуть стати рулети з лаваша, швидка і смачна холодна закуска. Пропонуємо доповнити класичний варіант рулетів з червоною рибою з крабовими паличками.

Склад:

  • лаваш Тонкий – 2 шт.
  • Слабосолона сьомга – 150 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Вершковий сир – 150 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Філе сьомги нарізаємо тонкими часточками.

2. Крабові палички нарізаємо смужками. Якщо, виходить, розгорнути палички в пласти, то можна так і зробити.

3. Розкладаємо лаваш на столі, змащуємо його вершковим сиром по всій поверхні. Викладаємо рівномірним шаром на лаваш шматочки риби, накриваємо цей шар другим листом лаваша.

4. Його також змащуємо вершковим сиром. Останній шар – крабові палички, зверху посипаємо їх рубаною петрушкою. Робимо щільний рулет з лаваша і ставимо його в холодильник, щоб він трохи просочилася.

5 Охолоджений рулет нарізаємо шайбами по діагоналі, викладаємо їх на велике плоске блюдо і прикрашаємо гілочками петрушки і половинками маслин.

Приємного апетиту!

Простий рулет з червоною рибою і листям салату

Тонкий лаваш з червоною рибою і зеленим соковитим салатом виглядає яскраво. А таке поєднання продуктів припаде до смаку будь-якому гурману. Не забудьте охолодити закуску перед подачею на стіл.

Склад:

  • Лаваш – 1 шт.
  • Філе слабосоленої сьомги – 200-250 гр.
  • Листя салату – 100 гр.
  • Вершковий сир – 150 гр.
  • Лимон.

Процес приготування:

1. Салат промиваємо під проточною водою, видаляємо товсті стебла і розкладаємо його на рівній поверхні, щоб стекла вода.

2. Лаваш розстилаємо на столі, змащуємо всю поверхню вершковим сиром. На лаваш викладаємо рибу, при цьому намагаємося сильно не виступати за краї, щоб начинка не випала. Потім розкладаємо листя салату, їх не обов’язково нарізати, рулет буде подаватися порціями і так, прошарок з листя салату, буде виглядати більш цікаво.3. Робимо рулет, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник на 40-60 хвилин.

4. Рулет розрізаємо на шматочки по 1,5-2 сантиметри, так як в начинці ми не використовували дрібно нарізані інгредієнти, то закуска повинна вийти міцною і не буде розпадатися. Красиво оформляємо блюдо з рулетом, прикрашаємо зеленню, збризкуємо лимонним соком і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з начинкою з червоної риби та ікри

Лаваш, начинений філе червоної риби та ікрою воістину королівська закуска, яка прикрасить будь-яке свято. Частково він чимось нагадує всім знайомі роли, однак готується такий рулет набагато простіше і швидше. У нашому рецепті можна використовувати будь-яку ікру.

Склад:

  • Слабосолона сьомга – 200 гр.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Ікра – 100 гр.
  • Вершковий сир – 150 гр.
  • Рукола – 50 гр.
  • Листя салату – 50 гр.
  • Соєвий соус – 10 гр.
  • Лимон.

Процес приготування:

1. Філе слабосоленої сьомги ріжемо тонкими пластами.

2. Листя руколи і салату промиваємо під холодною водою і залишаємо, щоб стекла зайва волога. Видаляємо тверді стебла у листя салату.

3. Лаваш розстилаємо на рівній поверхні, добре змащуємо його вершковим сиром. Потім щільним шаром розкладаємо філе сьомги, видавлюємо на рибу трохи лимонного соку.

4. Зверху кладемо листя салату і рукколи, збризкуємо їх невеликою кількістю соєвого соусу.

5. В хаотичному порядку розкладаємо на зелень ікру, її не повинно бути багато, вона буде родзинкою страви, доколи її зерна будуть лопатися у вас у роті. 6. Звертаємо Лаваш, але сильно не притискаємо, загортаємо у фольгу або харчову плівку і прибираємо в холодильник, щоб закуска охолола.

7. Дістаємо рулет з холодильника через 40-60 хвилин, розрізаємо на порції по 2-3 сантиметра завтовшки. Збираємо страву на великій плоскій тарілці наступним чином. Кожен шматочок викладаємо на лист салату, зверху на рулеті звертаємо лист руколи і посипаємо ікрою, збризкуємо лимонним соком і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Як зробити рулет з червоною рибою, сиром і яйцем?


Для того, щоб приготувати апетитний рулет з тонкого лавашу, вам просто потрібно нарізати продукти для начинки, розкласти їх, згорнути лаваш і охолодити його. Така закуска може бути подана перед основним блюдом або її можна взяти з собою на пікнік.

Склад:

  • Філе слабосоленої сьомги – 200 гр.
  • Лаваш – 2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Чорний перець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Часник очищаємо і пропускаємо через прес або натираємо на дрібній тертці, петрушку рубаємо ножем. Для початку готуємо соус: змішуємо майонез з подрібненим часником і петрушкою, добре перемішуємо.

2. Філе сьомги нарізаємо тонкими пластами.

3. Огірок очистити від шкірки і тонко нарізаємо скибочками по діагоналі.

4. Яйця варимо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і натираємо на тертку.

5. Сир тремо на крупну тертку.

6. Беремо один лист лавашу, розкладаємо його на рівній поверхні, добре промазуємо майонезним соусом, зверху викладаємо шматки сьомги, посипаємо їх тертим сиром і яйцем. Потім кладемо зверху на сир другий лист лавашу, також змащуємо його соусом, наверх викладаємо огірок, за смаком солимо і перчимо часточки огірка. Загортаємо рулет і прибираємо його на годину в холодильник, щоб лаваш злегка просочився, досить 25-30 хвилин.

7. Готовий рулет розрізаємо на шайби товщиною по 3-4 сантиметри, розкладаємо на велике блюдо, прикрашаємо гілочками петрушки і ставимо на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт рулету з червоною рибою і авокадо


Авокадо – такий фрукт, який використовують у приготуванні салатів, бутербродом та інших закусок. За смаком він дуже нагадує волоський горіх і відмінно поєднується з солоною рибою. Пропонуємо і вам оцінити вишуканий смак рулету з лаваша з червоною рибою і авокадо.

Склад:

  • Слабосолона сьомга – 300 гр.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Вершковий сир – 250 гр.
  • Авокадо – 1 шт.

Процес приготування:

1. Можна використовувати слабосолону сьомгу або будь-яку іншу червону рибу. Рибне філе нарізаємо на тонкі скибочки, щоб потім рівномірним шаром розподілити її по лавашу.

2. Авокадо очищаємо від шкірки, витягаємо ядро, м’якоть нарізаємо смужками.

3. Лаваш розстилаємо на столі, щедро змащуємо його вершковим сиром, приділяємо увагу краях, щоб потім краї не висихали. 4. Зверху розкладаємо начинку з сьомги і авокадо.

5. Смужки начинки можна чергувати або викласти окремим шаром рибу і поверх неї авокадо, так рулет вийде товщі.

6. Скручуємо щільний рулет, краї закріплюємо і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин, щоб закуска трохи просочилася. 7. Рулет розрізаємо на шматки завтовшки 3-4 сантиметри і викладаємо на плоску тарілку, можна доповнити композицію листям салату, шматочками лимона і скибочками риби.

Приємного апетиту!

Як зробити смачний рулет з лаваша з сьомгою та зеленню?


Закуска з лаваша хороша тим, що її можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику, а потім перед застіллям нарізати і подати до столу. Зелень в її складі зробить страву соковитою і легким, вона швидко розлетиться, і гості обов’язково попросять у вас добавки.

Склад:

  • Філе слабосоленої сьомги – 300 гр.
  • Лаваш – 1 шт.
  • Сирний сир -150 гр.
  • Листя салату – 50 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Базилік – 20 гр.
  • Маслини без кісточок – 10-20 шт.

Процес приготування:

1. Кріп і базилік рубаємо ножем, маслини дрібно нарізаємо. Змішуємо сирну масу з зеленню і маслинами, ретельно перемішуємо.

2. Салат промиваємо під проточною водою, відрізаємо тверді стебла і залишаємо його висихати.

3. Філе слабосоленої сьомги ріжемо тонкими пластами.

4. Лист лаваша кладемо на рівну поверхню, змащуємо його сумішшю сирного сиру і зелені, рівномірно по всій поверхні розкладаємо шматочки червоної риби, зверху кладемо листя салату. З лаваша робимо щільний рулет, загортаємо його в харчову плівку і кладемо в холодильник мінімум на 30 хвилин.

5. Охолоджений рулет розрізаємо на порції, викладаємо їх на плоске блюдо, прикрашаємо зеленню, маслинами і подаємо до столу.

Приємного апетиту!