Рулет з маком без дріжджів в домашніх умовах
Рулети з маковою начинкою люблять багато хто, але дріжджове тісто, на жаль, не завжди вдається, та й вимагає більше часу. Є багато рецептів цієї смачної випічки без дріжджів – на бисквитном тесті, кефирном, сирному, листковому бездрожжевом та ін. В начинку до таких рулетів часто додають крім маку, родзинки і горіхи. У цьому рецепті готуємо маковий рулет на сирному тісті.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Сир – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 75 мл
- Масло рослинне – 75 мл
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Мак – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Горіхи волоські – 1 шт.
- Яйце для змащення рулетів.
Процес приготування:
Крок 1. Із зазначених інгредієнтів в рецепті у вас швидко вийде 2 чудових макових рулету до чаю.
Крок 2. Сирне тісто для рулету замішується швидко, тому почніть підготовку з начинки. Мак залийте окропом або проваріть 10-15 хвилин, злийте воду і перетріть його в ступці, додавши 100 г цукру. Потім покладіть до перетертому маку ложку меду і перемішайте.
Крок 3. Сир для тіста перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть в блендері. Перекладіть його в посуд для замішування тіста, розбийте до нього два курячих яйця і насипте цукор з дрібкою солі. Потім налийте молоко і рослинне масло і добре перемішайте.
Крок 4. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем тіста і пересипте її до сирної маси. Рукою замісіть тісто. Потім розділіть його на дві частини, щоб сформувати 2 рулету.
Крок 5. Кожен шматок сирного тіста розкачати на присипаної борошном стільниці в прямокутні листи. На них рівним шаром нанесіть макову начинку.
Крок 6. Потім тісто з начинкою акуратно скрутіть в рулети. Ножем зробіть на їх поверхні косі надрізи і декорують шматочками волоських горіхів.
Крок 7. Намажте рулети збитим яйцем. Випікайте їх в духовці, розігрітій до 220°С протягом 30 хвилин. Спечені рулети трохи остудіть і можете подавати до чаю. Смачної і вдалою випічки!