Рулет з маком – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Рулет з маком без дріжджів в домашніх умовах

Рулети з маковою начинкою люблять багато хто, але дріжджове тісто, на жаль, не завжди вдається, та й вимагає більше часу. Є багато рецептів цієї смачної випічки без дріжджів – на бисквитном тесті, кефирном, сирному, листковому бездрожжевом та ін. В начинку до таких рулетів часто додають крім маку, родзинки і горіхи. У цьому рецепті готуємо маковий рулет на сирному тісті.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 75 мл
  • Масло рослинне – 75 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Мак – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Горіхи волоські – 1 шт.
  • Яйце для змащення рулетів.

Процес приготування:

Крок 1. Із зазначених інгредієнтів в рецепті у вас швидко вийде 2 чудових макових рулету до чаю.

Крок 2. Сирне тісто для рулету замішується швидко, тому почніть підготовку з начинки. Мак залийте окропом або проваріть 10-15 хвилин, злийте воду і перетріть його в ступці, додавши 100 г цукру. Потім покладіть до перетертому маку ложку меду і перемішайте.

Крок 3. Сир для тіста перекрутіть на м’ясорубці або подрібніть в блендері. Перекладіть його в посуд для замішування тіста, розбийте до нього два курячих яйця і насипте цукор з дрібкою солі. Потім налийте молоко і рослинне масло і добре перемішайте.

Крок 4. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем тіста і пересипте її до сирної маси. Рукою замісіть тісто. Потім розділіть його на дві частини, щоб сформувати 2 рулету.

Крок 5. Кожен шматок сирного тіста розкачати на присипаної борошном стільниці в прямокутні листи. На них рівним шаром нанесіть макову начинку.

Крок 6. Потім тісто з начинкою акуратно скрутіть в рулети. Ножем зробіть на їх поверхні косі надрізи і декорують шматочками волоських горіхів.

Крок 7. Намажте рулети збитим яйцем. Випікайте їх в духовці, розігрітій до 220°С протягом 30 хвилин. Спечені рулети трохи остудіть і можете подавати до чаю. Смачної і вдалою випічки!