Рулет зі свинячої вирізки з начинкою в духовці
Приготуємо смачний домашній рулет з дуже ніжною свинячий частини – вирізки, доповнивши страву соковитою і пікантною начинкою з грибів, шинки і свіжої зелені. Таке блюдо напевно припаде до смаку всім, хто тільки спробує його!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Вирізка свиняча – 600-700 гр.
- Спеції для м’яса – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для начинки:
- Печериці – 160-180 гр.
- Шинка – 60-80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з готування начинки. Шинку або грудинку дрібно нарізаємо і обсмажуємо кілька хвилин на рослинній олії, після засипаємо подрібнену цибулю.
Крок 2. Слідом відправляємо в сковороду тонкі слайсы грибів, посипаємо спеціями і обсмажуємо все разом близько 4 хвилин.
Крок 3. Дрібно рубаємо зелень і змішати з обсмаженими інгредієнтами.
Крок 4. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, насухо обсушуємо за допомогою паперових рушників і зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру.
Крок 5. Для того, щоб припинити вирізку в тонкий пласт і надалі сформувати рулет, робимо надріз уздовж, приблизно на 2/3 товщини.
Крок 6. Розгортаємо надрізаний край і робимо ще два шару в товстій частині, розгортаємо свинину, як книжку.
Крок 7. Пласт з обох сторін приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молоточком.
Крок 8. Розподіляємо начинку рівним шаром по всьому периметру вирізки.
Крок 9. Звертаємо тугий рулет, закріплюючи краю зубочистками або дерев’яними шпажками.
Крок 10. Дно сковороди промазуємо маслом і розжарюємо, після викладаємо напівфабрикат і швидко обсмажуємо до утворення апетитною скоринки.
Крок 11. Переставляємо жароміцний посуд зі свининою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
Крок 12. Випікаємо близько 20-30 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!