Свиняча рулька є фаворитом столу. Завдяки пиву її, м’ясо виходить ніжним і дуже смачним. Завдяки спецій, соусів і різних овочів з неї виходить ситне і смачне блюдо. Тому пропонуємо вам 6 варіантів його приготування в духовці.
Свиняча рулька в пиві, запечена в духовці
Для початку, рулька відварюється в пиві з водою до готовності на помірному вогні. Потім вона перекладається на сковороду, на розрізи кладуть шматочки часнику і все запікається півгодини при температурі 180 градусів. Виходить дуже смачне і ароматне додаток до соління.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча рулька 700 гр.
- Пиво темне 1 л
- Вода питна 1 л
- Сіль за смаком
- Часник за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як смачно запекти свинячу рульку в пиві в духовці? Для початку поміщаємо рульку в глибоку ємність, заливаємо її холодною водою і даємо постояти так протягом години. Потім ретельно промиваємо під проточною водою. Особливо брудні місця зачищаємо за допомогою ножа.
- Тепер виливаємо в глибоку каструлю літр води і стільки ж темного пива. Кладемо туди рульку, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння на великому вогні. Прибираємо утворену піну, додаємо сіль за смаком і варимо до готовності під кришкою на середньому вогні.
- Виймаємо м’ясо з бульйону, коли воно стане м’яким, але не буде відходити від кісток при легкому дотику.
- Далі робимо на шкірі гомілки кілька надрізів і в кожну кладемо по шматочку часнику. Потім солимо і перчимо м’ясо за смаком.
- розігріваємо Духовку попередньо до 180оС і запікаємо там рульку протягом півгодини.
- Перекладаємо готову страву на тарілку, при бажанні відразу нарізаємо м’ясо шматочками і подаємо до столу з соліннями і маринованими овочами. Приємного апетиту!
Дуже смачна свиняча рулька в пиві по-баварськи
Рулька відварюється 3 години. Потім вона перекладається на фольгу, туди заливається пиво. М’ясо обмазується соусом із томатної пасти, гірчиці, соєвого соусу, часнику і меду. Далі в розрізи рульки кладеться часник, і вона запікається 1 годину при 180 градусах, а потім – 20 хвилин при 200 градусах.
Час готування: 4 ч. 10 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Сіль – за смаком.
- Мед – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 3 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Пиво темне нефільтроване – 300 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для початку замочуємо рульку в теплій воді. Далі поскабливаем по шкірі ножем, добре промиваємо рульку під проточною водою і обсушуємо її на паперовому рушнику.
Крок 2. Перекладаємо рульку в глибоку каструлю, заливаємо її водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо піну, що утворилася, додаємо сіль за смаком, чорний і запашний перець горошком, лавровий лист і цибулю. Варимо м’ясо протягом 2.5-3 години на повільному вогні.
Крок 3. Далі дістаємо рульку з бульйону і даємо їй трохи охолонути. Форму для запікання застеляємо 2-3 шарами фольги, поміщаємо туди рульку, на якій робимо хрестоподібні надрізи, і вливаємо темне нефільтроване пиво.
Крок 4. У невеликій ємності змішуємо столову ложку томатної пасти з двома ложками соєвого соусу і ложкою меду. Ретельно все перемішуємо, потім додаємо 2 зубчики часнику, пропущеного через прес, і перемішуємо все ще раз.
Крок 5. Часник очищаємо, ріжемо на пару пластин і вставляємо їх у надрізи на рульки. Добре змащуємо її готовим соусом.
Крок 6. Тепер накриваємо форму для запікання фольгою і відправляємо рульку в попередньо розігріту до 180оС духовку на 1 годину. Кожні 15 хвилин поливаємо її пивом, в якому вона готується.
Крок 7. Через годину, знімаємо верхній шар фольги і змащуємо рульку соусом з решти меду, томатної пасти, гірчиці і соєвого соусу. Температуру в духовці збільшуємо до 200оС і запікаємо рульку ще 15-20 хвилин.
Крок 8. Потім знову змащуємо м’ясо соусом, поливаємо пивом і готуємо 15 хвилин, поки вона не придбає насичений бронзовий колір.
Крок 9. Дістаємо рульку по-баварськи з духовки, перекладаємо її на тарілку і подаємо до столу теплої або охолодженої, з соліннями. Приємного апетиту!
Як приготувати рульку в пиві по-чеськи?
Для початку рулька маринується в часнику, яблуках, петрушці, імбирі, солі, цибулі та пиві протягом 12 годин. Далі вона загортається в фольгу і запікається при 180 градусах протягом 2.5-3 години. За 30 хвилин до готовності, рулька змащують медом з гірчицею. Виходить смачне і соковите блюдо.
Час готування: 15 год. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Рулька свиняча – 1.6 кг
- Яблуко – 1 шт.
- Імбир – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Пиво світле – 500 мл
- Мед – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Кмин – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Рульку ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі робимо на ній надрізи, в які кладемо очищені імбир з часником, нарізані тонкими пластинами.
Крок 2. Далі присипаємо її сіллю з чорним меленим перцем і кмином, зверху викладаємо цибулю, нарізану кільцями, подрібнену зелень петрушки і часточки яблук.
Крок 3. Тепер заливаємо рульку світлим пивом і відправляємо її в холодильник маринуватися на 12 годин. Періодично перевертаємо її, щоб вона промаринувалася рівномірно.
Крок 4. Через деякий час перекладаємо рульку разом з овочами на фольгу, акуратно закриваємо її і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку на 2.5-3 години.
Крок 5. За півгодини до готовності розкриваємо фольгу, змащуємо рульку сумішшю гірчиці з медом і відправляємо її далі запікатися, щоб вона покрилася рум’яною скоринкою. Готову рульку нарізаємо шматочками і подаємо до столу разом з квашеною капустою і зеленню. Приємного апетиту!
Рулька в темному пиві, запечена в духовці
Для початку, свиняча рулька відварюється в пиві разом з цибулею, часником, морквою і селерою протягом двох годин. Далі вона перекладається у форму для запікання, поливається соусом з бульйону, меду, гірчиці і запікається протягом 30 хвилин. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Рулька свиняча – 1.5-2 кг
- Пиво темне – 2 л
- Морква – 150 гр.
- Корінь селери – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Часник – 5-7 зубчиків.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Кмин – 0.5 ч. л.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
Для соусу:
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Бульйон пивний – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Рульку ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, кладемо в каструлю, заливаємо пивом і ставимо на вогонь.
Крок 2. Доводимо все до кипіння і відправляємо туди крупнонарезанные ріпчасту цибулю, моркву і корінь селери.
Крок 3. Слідом додаємо лавровий лист, запашний і чорний перець горошком, кмин, гвоздику і сіль. Потім накриваємо каструлю кришкою і варимо на невеликому вогні протягом двох годин. Через годину, рульку краще перевернути. Потім дістаємо її з бульйону і даємо трохи охолонути.
Крок 4. Тепер готуємо соус. У невелику ємність відправляємо 100 мл процідженого бульйону, в якому варилася рулька, додаємо до нього мед, гірчицю і добре все перемішуємо.
Крок 5. Рульку перекладаємо у форму для запікання, поливаємо її 2-3 ст. л. соусу і відправляємо в попередньо розігріту духовку до 180оС на 30 хвилин, поливаючи все соусом кожні 5 хвилин.
Крок 6. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу разом з улюбленим гарніром і соліннями. Приємного апетиту!
Свиняча рулька, замаринована в пиві з медом і гірчицею
На рульках робляться надрізи, в які закладається часник. Далі м’ясо перекладається в каструлю, заливають пивом, туди кладеться ріпчасту цибулю, моркву, лавровий лист, перець, аніс, гвоздика і маринується 6 годин. Потім рульки відварюються, змащуються соусом і запікаються 45 хвилин.
Час готування: 9 ч. 15 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Рулька – 2 шт.
- Пиво – 1.5 л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 20 шт.
- Перець гострий – 1 шт.
- Аніс – 2 шт.
- Гвоздика – 5 шт.
- Сіль – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку очищаємо свинячі рульки, добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Далі, за допомогою ножа, робимо проколи у кількох місцях і вставляємо в кожен очищені зубчики часнику, нарізані невеликими шматочками.
Крок 2. Потім перекладаємо рульки в глибоку каструлю, заливаємо їх пивом, додаємо туди цибулю, розрізану навпіл, очищену моркву, лавровий лист, сушений гострий перець, аніс, чорний перець горошком, гвоздику, сіль і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі мінімум 6 годин.
Крок 3. Через деякий час заливаємо в каструлю воду до тих пір, поки вона не покриє рульки, відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом двох годин на середньому вогні.
Крок 4. Тепер готуємо соус. У сотейник відправляємо гірчицю, мед, соєвий соус і все перемішуємо. Потім відправляємо на невеликий вогонь і прогріваємо, постійно перемішуючи, поки не вийде однорідна маса.
Крок 5. Рульки перекладаємо у форму для запікання, змащуємо їх готовим соусом і запікаємо протягом 45 хвилин при 180оС.
Крок 6. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з квашеною капустою і соусами. Приємного апетиту!
Соковита рулька в пиві з квашеною капустою
Рулька обсмажується на рослинному маслі, потім заливається водою і пивом. Далі туди додається ріпчасту цибулю, перець, квашена капуста, чебрець і все гаситься протягом двох годин. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу. Воно виходить дуже смачним і ситним.
Час готування: 2 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Рулька свиняча з шкірою – 1.5 кг
- Капуста квашена – 1 кг
- Цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
- Вода питна – 300 мл
- Пиво світле – 400 мл
- Чебрець – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. В мультиварці або каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому рульку з усіх боків, поки вона не покриється золотистою скоринкою.
Крок 2. Тепер заливаємо рульку водою або бульйоном, а потім – пивом.
Крок 3. Зверху викладаємо очищений і поросяти, ягняти ріпчасту цибулю, а також горошини запашного перцю.
Крок 4. Потім кладемо квашену капусту, сушений чебрець і тушкуємо все протягом двох годин під кришкою каструлі з важким дном або мультиварці.
Крок 5. Після закінчення часу рульку в пиві з квашеною капустою, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і соусами. Приємного апетиту!