Ряпушка з картоплею в духовці
Ряпушка з картоплею в духовці не обтяжить вас. У підсумку вийде чудове частування для всієї родини. Готувати в духовці дуже зручно, не потрібно постійно стежити за процесом. Проста домашня їжа подобається всім. Готуйте з радістю, відсутність у великих рибини дрібних кісток дозволяє подавати страву для великої компанії, не створюючи дискомфорту.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ряпушка – 500 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кріп сухий – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Рибу залийте розчином підсоленої води, щоб швидше відтанула. Для свіжої риби таких маніпуляцій не потрібно. У тушок повідрубує хвости і голови, витягніть нутрощі. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.
Крок 2. Попередньо очищену картоплю наріжте кружечками, складіть в миску, полийте половиною майонезу, посоліть і насипте спецій. Розмішайте.
Крок 3. У змащену маслом ємність покладіть картоплю. Моркву натріть на тертці, цибулю порубаєте, як подобається. Укладіть на картоплю.
Крок 4. Рибу посипати приправами, розкладіть по овочам. Готуйте в прогрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі і розміру риби.
Крок 5. Через півгодини перевірте готовність, якщо потрібно поверніть в духовку і доведіть до готовності. Ароматне частування викладіть на тарілку. Посипте сухим кропом. Запрошуйте друзів насолодитися апетитним стравою. Приємного апетиту!