Ряпушка – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Ряпушка з картоплею в духовці

Ряпушка з картоплею в духовці не обтяжить вас. У підсумку вийде чудове частування для всієї родини. Готувати в духовці дуже зручно, не потрібно постійно стежити за процесом. Проста домашня їжа подобається всім. Готуйте з радістю, відсутність у великих рибини дрібних кісток дозволяє подавати страву для великої компанії, не створюючи дискомфорту.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ряпушка – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кріп сухий – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу залийте розчином підсоленої води, щоб швидше відтанула. Для свіжої риби таких маніпуляцій не потрібно. У тушок повідрубує хвости і голови, витягніть нутрощі. Ретельно промийте, склавши в сито, промокніть всередині і зовні серветками.

Крок 2. Попередньо очищену картоплю наріжте кружечками, складіть в миску, полийте половиною майонезу, посоліть і насипте спецій. Розмішайте.

Крок 3. У змащену маслом ємність покладіть картоплю. Моркву натріть на тертці, цибулю порубаєте, як подобається. Укладіть на картоплю.

Крок 4. Рибу посипати приправами, розкладіть по овочам. Готуйте в прогрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин. Час залежить від сорту картоплі і розміру риби.

Крок 5. Через півгодини перевірте готовність, якщо потрібно поверніть в духовку і доведіть до готовності. Ароматне частування викладіть на тарілку. Посипте сухим кропом. Запрошуйте друзів насолодитися апетитним стравою. Приємного апетиту!