Як приготувати рибу під томатним маринадом?
Для приготування томатного маринаду використовується томатна паста, при бажанні її можна замінити свіжими томатами, подрібненими в блендері. Смак помідорів добре гармонує зі смаком білої риби, доповнюючи його кислої ноткою.
Час готування: 85 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе морської білої риби – 1,6 кг;
 - Паста томатна – 130 г;
 - Моркву – 900 г;
 - Цибуля ріпчаста – 900 г;
 - Хмелі-сунелі – 2 ч. л.;
 - Перець запашний горошком – 6 шт.;
 - дезодорована Олія рослинна – 5 ст. л.;
 - лавровий Лист – 2 шт.;
 - Сіль, перець мелений чорний – за смаком;
 - Вода – 800 мл
 
Процес приготування:
1. Підготувати заздалегідь інгредієнти. Рибу розморозити в холодній воді. Філе краще купити відразу готове.
2. Рибу порізати на кілька дрібних шматків, додати сіль, 0,5 ч. л. спецій. У сковороді розжарити рослинну олію, обсмажити філе близько 1 хв. з кожного боку. Прибрати сковороду з плити.
3. У ємності розвести томатну пасту водою і розмішати.
4. Очищену цибулю порізати на кубики, моркву потерти на овочевий тертці. У великій сковороді нагріти 3 ст. л. соняшникової олії, обсмажувати овочеву суміш до м’якості і рум’яного кольору, в кінці гасіння додати сіль, перець і залишки прянощів.
5. Влити на дно каструлі 2 ст. л. соняшникової олії, викласти туди ж 1 лавровий лист і горошини перцю.
6. Половину тушкованих овочів рівномірно розподілити по дну каструлі, наступним шаром розкласти шматки філе.
7. Накрити шаром залишилися пасерованих овочів. Акуратно розлити по поверхні соус з томатної пасти, кинути 1 лавровий лист. Каструлю закрити кришкою, поставити на середній вогонь і дочекатися кипіння. Вогонь зменшити до мінімального і тушкувати страву близько 45-60 хв.
8. Смачніше всього подавати рибу під маринадом не відразу, а дати їй охолонути і тільки потім подавати у вигляді холодної закуски.
Приємного апетиту!












