Як зробити смачну риба під маринадом в мультиварці?
Відмінно підходить для приготування риби під маринадом мультиварка: страва виходить ніжним, пропаренным, просоченим соком овочів. Для рецепта підійде будь-яка біла морська риба.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Риба – 730 м;
- Моркву – 90 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Цукор-пісок – 1 ст. л.;
- Оцет 9 % ‑ 1 ч. л.;
- Сіль – за своїм смаком;
- Вода – 300 мл;
- лавровий Лист – 1 шт.;
- томатна Паста – 1,5 ст. л.;
- Порошок паприки – 1 ст. л.;
- Перець мелений чорний – за смаком;
- Олія соняшникова – 4 ст. л.;
- Борошно пшеничне – 90 г (для обжарювання).
Процес приготування:
1. Підготувати всі складові. Очистити рибу, нарізати її на шматки, присипати сіллю. Очищену моркву промити і натерти на крупній тертці.
2. Очищений цибулю нарізати півкільцями. Масло влити в чашу мультиварки, встановити програму смаження, натиснути кнопку початку виконання програми. Коли масло розігріється, додати цибулю і пасерувати його 3 хв.
3. До цибулі викласти терту моркву, перемішати і смажити все разом ще 3 хв.
4. У чашу до овочів викласти томатну пасту, пасерувати, перемішуючи 5 хв. Влити в маринад воду, додати оцет, посипати сіллю, цукром, перцем, перемішати. Після цього каструлю відключити, маринад перекласти в миску і чашу помити.
5. Посипати шматки риби меленим перцем, обваляти в борошні.
6. У чашу налити соняшникову олію, встановити програму смаження і, коли масло розжариться, обсмажити шматочки риби з двох сторін.
7. Рівномірно покрити обсмажену рибу маринадом, посипати сушеної паприкою, покласти лавровий лист. Закрити кришкою і встановити програму «Тушкування» на 20 хв.
8. Готову рибу під маринадом подавати в гарячому вигляді до картопляного пюре або гарніру з вареної крупи.
Приємного апетиту!