Горбуша — шалено корисна риба, яка не втрачає своїх властивостей при консервації, не при тепловій обробці. Маючи баночку консервованої рибки можна з легкістю приготувати легкий, ніжний супчик на швидку руку, багатий фосфором і вітаміном D.
Суп з консервованої горбуші з рисом
Бюджетний, але в той же час ситний і наваристий суп з червоною рибкою – горбушею. В рецепті використовуються тільки прості інгредієнти, які можна з легкістю знайти в кожному продуктовому магазині, а сама страва не вимагає багато витрачених сил.
Інгредієнти на
4 порц.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рис білий 70 гр.
- Горбуша консервована 250 гр.
- Кетчуп 2 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції і Приправи за смаком
- Кріп за смаком
- Перець чорний мелений за смаком — мелений
- Вода-3 л
Процес приготування:
- Як зварити рибний суп з консервів горбуші? Крупу промиваємо в холодній воді не менше 3-5 разів – це необхідно для того, щоб позбутися від надлишків крохмалю і смітинок.
- Кілька картоплин очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулину ріжемо на тонкі півкільця.
- Морквину тремо на крупній тертці або ріжемо на маленькі брусочки.
- У каструлю кладемо нарізану картоплю і рис, заливаємо необхідною кількістю води, додаємо сіль і лаврушку – відправляємо на вогонь. Варимо 20 хвилин.
- У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Як тільки овочі в засмажки розм’якшаться – додаємо трохи кетчупу, перемішуємо і тушкуємо ще близько 6-8 хвилин на маленькому вогні.
- Консервовану рибу разом із заливкою перетираємо виделкою.
- Зажарку і окраєць перекладаємо в каструлю до рису і картоплі, приправляємо і за бажанням додаємо подрібнену зелень. Супчик доводимо до кипіння на помірному вогні і знімаємо з плити.
- Апетитний рибний суп готовий. Радуйте себе і своїх близьких!
Як зварити суп з консервів горбуші з картоплею?
Ситне, швидке блюдо, яким можна нагодувати всю сім’ю – рибний суп з додаванням картоплі. Таке перше блюдо виходить дуже насиченим і ароматним, а готується дуже просто.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Горбуша консервована – 1 банку.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – 3-4 шт.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
Процес приготування:
1. Одну картоплину середнього розміру очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
2. У каструлі відповідного розміру кип’ятимо близько 2 літрів води і відправляємо туди картопляні кубики.
3. Моркву натираємо на крупній або середній тертці.
4. Також перекладаємо в киплячу воду.
5. Подрібнюємо цибулину.
6. Дрібні цибульні шматочки відправляємо в каструлю, до інших овочів.
7. Обережно піднімаємо баночку з рибою.
8. Горбушу розминаємо виделкою прямо в банку разом з масляною заливкою.
9. Як тільки картопля буде готова – відправляємо рибу в суп і продовжуємо готування на повільному вогні ще близько 5-7 хвилин.
10. За кілька хвилин до зняття з плити, додаємо спеції: горошком перець, лаврушку і солимо за смаком.
11. Перед подачею прикрашаємо подрібненою зеленню. Приємного апетиту!
Простий і смачний суп з консервів горбуші з пшоном
Дуже легкий, але в теж час наваристий і ситний суп, виходить з однієї банки рибної консерви і найпростіших і доступних овочів. Процес приготування займає зовсім небагато часу, а результат вас приємно здивує.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Горбуша консервована – 250 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Вода – 1-1,5 л.
- Пшоняна крупа – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
Процес приготування:
1. Починаємо з подрібнення картоплі на кубики середнього розміру, потім перекладаємо їх у каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту, варимо на помірному вогні.
2. Моркву і ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до м’якості на сковороді з розпеченим оливковою олією.
3. Засмажку перекладаємо в каструлю, до картопляних кубиках.
4. За 5-7 хвилин до готовності овочів додаємо кілька ложок ретельно промитого пшона і цільні шматочки горбуші. Якщо ви любите, то рибу можна подрібнити з допомогою виделки і додати в такому вигляді. Додаємо лавровий лист, перець горошком і солимо.
5. Продовжуємо варіння ще приблизно 10-15 хвилин.
6. Суп, на швидку руку готовий до подачі. Насолоджуйтесь!
Смачний суп з консервованої горбуші з перловкою
Ароматний рибний суп можна з легкістю приготувати на основі консервованої горбуші. Додавання перловки робить перше блюдо дуже ситним і втамовує відчуття голоду на багато годин.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8-9.
Склад:
- Горбуша в олії (консервована) – 2 банки.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перловка – 60-70 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 3,8-4 л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. На ніч замочуємо перлову крупу в холодній і чистій воді для набухання.
2. На наступний день перекладаємо перловку в каструлю і заливаємо необхідною кількістю води, відправляємо на плиту і варимо 35 хвилин.
3. Кілька картоплин очищаємо від шкірки і подрібнюємо в дрібний кубик, відправляємо в каструлю до перловке і варимо 15-20 хвилин.
4. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо подрібнені овочі – моркву та цибулю, до рум’яності.
5. Горбушу гарненько подрібнюємо за допомогою вилки і додаємо в суп, разом з ароматною засмажкою. Продовжуємо готування протягом 8-10 хвилин.
6. Перед зняттям з вогню, приправляємо блюдо, солимо, перчимо і подаємо в порційних супницах. Приємного апетиту!
Як приготувати суп з консервованої горбуші з вершками?
Шалено ніжний вершковий супчик з консервами з горбуші – це не тільки смачно, але й дуже корисно, так як в рибі міститься багато мікроелементів і фосфору, в яких дуже потребує людський організм.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5
Інгредієнти:
- Горбуша заливки – 1 банку.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вершки 15 % — 200 мл
- Вода – 2,5 л
- Масло соняшникове – 1-2 ст. л
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з картоплі, так як цей коренеплід доходить до готовності довше, ніж інші овочі. 4-5 бульб очищаємо і подрібнюємо на дрібний кубик, перекладаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо двома з половиною літрами вода і відправляємо на плиту.
2. Одну цибулину очистити і дрібно шаткуємо.
3. Морквину подрібнюємо на крупній тертці або за допомогою ножа нарізаємо тонкими брусочками.
4. У сотейнику розігріваємо невелику кількість олії до рум’яності обсмажуємо цибулю.
5. До золотистої цибулі додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості овочів.
6. Відкриваємо баночку горбуші і зливаємо заливку в суп.
7. Пасерування перекладаємо в каструлю і продовжуємо варіння ще близько 10 хвилин на повільному вогні.
8. Після закінчення часу, солимо і приправляємо за своїм смаком. Вливаємо трохи менше однієї склянки жирних вершків і перебиваємо всі інгредієнти блендером до консистенції пюре.
9. Готовий суп розливаємо по тарілках і в кожну порцію кладемо по шматочку горбуші. За бажанням прикрашаємо подрібненим кропом. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт супу з консервів горбуші з плавленим сиром
М’ясними супами з додаванням сиру вже складно когось здивувати, тому вашій увазі представляється рецепт імпровізованої юшки з горбуші і ніжного вершкового сиру. Блюдо виходить дуже ніжним і легким, але в той же час ситний.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Консерви Горбуша в олії – 250 гр.
- Картопля – 4-5 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сир плавлений вершковий – 70-100 гр.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Зелень – за смаком.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Першим ділом готуємо всі необхідні продукти: овочі очищаємо і промиваємо у воді.
2. Картоплю нарізаємо дрібними шматочками, моркву тонкими кружальцями, а цибулю просто ріжемо на 3-4 частини. Всі овочі перекладаємо в каструлю відповідного розміру, заливаємо двома з половиною літрами води і варимо на помірному вогні близько 10-12 хвилин.
3. Поки готується бульйон – відкриваємо рибну консерву і перетираємо її з допомогою виделки.
4. Через 12 хвилин варіння, додаємо в юшку кілька листочків лавра, перчимо і не забуваємо про сіль.
5. Потім ложкою акуратно перекладаємо в каструлю вершковий плавлений сир.
6. Ретельно вимішуємо всі інгредієнти між собою і тушкуємо ще близько 5 хвилин, щільно закривши кришкою.
7. Вимикаємо вогонь, перекладаємо горбушу і даємо настоятися ще близько 8-10 хвилин.
8. Перед подачею прикрашаємо подрібненою зеленню – кропом, петрушкою або зеленою цибулею. Готуйте в своє задоволення!