Римська піца «Пепероні»
Римська піца «Пепероні» нікого не залишить байдужим. Таке частування ви не замовите у звичайній доставці. Тому обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею. Приготувати справжню італійську піцу зможе кожен в домашніх умовах. Спробуйте!
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Борошно – 500 гр.
- Вода – 400 мл
- Дріжджі свіжі – 25 гр.
- Сіль морська – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 40 мл
Для начинки:
- Ковбаса сирокопчена – 200 гр.
- Сир моцарелла – 200 гр.
- Томати – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Базилік свіжий – 1 гілка.
- Чебрець свіжий – 1 гілка.
- Рукола – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розчиняємо дріжджі і сіль в холодній воді. Сюди ж вводимо борошно і оливкове масло.
Крок 2. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин.
Крок 3. Добре обминаємо тісто руками. Знову прибираємо заготовку в тепле місце приблизно 15-20 хвилин. Так треба тісто обім’яти 5 разів.
Крок 4. Далі заготовлене тісто прибираємо в холодильник на 2 години для бродіння.
Крок 5. За 10 хвилин до початку випікання дістаємо тісто і формуємо з нього акуратний циліндр.
Крок 6. У блендері подрібнюємо помідори, часник, базилік, чебрець, сіль і чорний мелений перець. Обмазуємо заготівлею основу.
Крок 7. Тонко ріжемо ковбасу. Викладаємо її на піцу разом з шматочками моцарели. Випікаємо близько 10-15 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 8. Римська піца «Пепероні» готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!