Римська піца – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Римська піца «Пепероні»

Римська піца «Пепероні» нікого не залишить байдужим. Таке частування ви не замовите у звичайній доставці. Тому обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею. Приготувати справжню італійську піцу зможе кожен в домашніх умовах. Спробуйте!

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 400 мл
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль морська – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 40 мл

Для начинки:

  • Ковбаса сирокопчена – 200 гр.
  • Сир моцарелла – 200 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Базилік свіжий – 1 гілка.
  • Чебрець свіжий – 1 гілка.
  • Рукола – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розчиняємо дріжджі і сіль в холодній воді. Сюди ж вводимо борошно і оливкове масло.

Крок 2. Замішуємо м’яке однорідне тісто. Прикриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 3. Добре обминаємо тісто руками. Знову прибираємо заготовку в тепле місце приблизно 15-20 хвилин. Так треба тісто обім’яти 5 разів.

Крок 4. Далі заготовлене тісто прибираємо в холодильник на 2 години для бродіння.

Крок 5. За 10 хвилин до початку випікання дістаємо тісто і формуємо з нього акуратний циліндр.

Крок 6. У блендері подрібнюємо помідори, часник, базилік, чебрець, сіль і чорний мелений перець. Обмазуємо заготівлею основу.

Крок 7. Тонко ріжемо ковбасу. Викладаємо її на піцу разом з шматочками моцарели. Випікаємо близько 10-15 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 8. Римська піца «Пепероні» готова. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!