Римська піца – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Римська піца з грибами

Римська піца з грибами – це дивовижно смачну страву італійської кухні, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі або гості не зможуть встояти перед таким апетитним стравою.

Час готування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Дріжджі свіжі – 7 гр.
  • Вода – 125 мл
  • Масло оливкове – 20 мл

Для начинки:

  • Гриби лисички – 100 гр.
  • Сир моцарелла – 150 гр.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Помідори черрі – 100 гр.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. У холодній воді розмішуємо дріжджі, сіль і оливкове масло.

Крок 3. Поступово вводимо сюди просіяне борошно.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, обмазуємо його оливковою олією, прикривають плівкою і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин. Розминаємо тісто руками і повторюємо процедуру ще чотири рази. Потім прибираємо в холодильник на 2 години.

Крок 5. Лисички обсмажуємо до рум’янцю на оливковій олії.

Крок 6. Розкачуємо тісто в акуратний овал або невелике коло. Обмазуємо томатним соусом.

Крок 7. Доповнюємо шматочками моцарели.

Крок 8. Викладаємо сюди черрі і лисички.

Крок 9. Посипаємо тертим твердим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Крок 10. Римська піца з грибами готова. Подавайте до столу!