Римська піца з грибами
Римська піца з грибами – це дивовижно смачну страву італійської кухні, яку нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші близькі або гості не зможуть встояти перед таким апетитним стравою.
Час готування – 3 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Дріжджі свіжі – 7 гр.
- Вода – 125 мл
- Масло оливкове – 20 мл
Для начинки:
- Гриби лисички – 100 гр.
- Сир моцарелла – 150 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Помідори черрі – 100 гр.
- Соус томатний – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. У холодній воді розмішуємо дріжджі, сіль і оливкове масло.
Крок 3. Поступово вводимо сюди просіяне борошно.
Крок 4. Замішуємо однорідне тісто, обмазуємо його оливковою олією, прикривають плівкою і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин. Розминаємо тісто руками і повторюємо процедуру ще чотири рази. Потім прибираємо в холодильник на 2 години.
Крок 5. Лисички обсмажуємо до рум’янцю на оливковій олії.
Крок 6. Розкачуємо тісто в акуратний овал або невелике коло. Обмазуємо томатним соусом.
Крок 7. Доповнюємо шматочками моцарели.
Крок 8. Викладаємо сюди черрі і лисички.
Крок 9. Посипаємо тертим твердим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Крок 10. Римська піца з грибами готова. Подавайте до столу!