Рис у мультиварці – 10 рецептів, як зварити розсипчастий рис у мультиварці

Рис з овочами в мультиварці

Рис з овочами в мультиварці – це корисна і поживна страва, яка замінить вам звичайну відварену крупу, що не має яскравого смаку і насиченого аромату. В якості добавок рекомендуємо використовувати червону цибулю, солодкий болгарський перець і часник.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порцій – 3-4.

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Аркуш лавра – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Приправа для плова – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулину та зубчик часнику, дрібно нарізаємо.

Крок 2. Озброюємося буряковою теркою та подрібнюємо очищену морквину.

Крок 3. М’якуш солодкого перцю нарізаємо довільними шматочками.

Крок 4. Розігріваємо олію в чаші і висипаємо овочі, а також промитий рис.

Крок 5. Приправляємо інгредієнти лавровим листом, сіллю та спеціями – заважаємо для рівномірного розподілу.

Крок 6. Заливаємо водою та готуємо в режимі «Плов» протягом півгодини.

Крок 7. Потім витримуємо під кришкою ще 10 хвилин і лише після переходимо до сервірування. Смачного!