Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Рис з морепродуктами і яйцем

Рис з морепродуктами і яйцем – це дуже смачне, соковите і поживне частування, яке яскраво різноманітить ваше звичне меню. Приготувати апетитну страву середземноморської кухні зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Рис варений – 400 гр.
  • Креветки великі – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Корінь імбиру – 10 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • соєвий Соус світлий – 1 ч. л.
  • Вино кулінарне рисове – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо головку часнику і корінь імбиру. Промиваємо пір’я зеленої цибулі. Підготовлені інгредієнти дрібно рубаємо ножем.

Крок 2. Розморожуємо великі креветки і очищаємо їх від панцира.

Крок 3. Розбиваємо куряче яйце в невелику глибоку миску. Злегка збиваємо виделкою.

Крок 4. У сковороді або воке розігріваємо рослинне масло. Обсмажуємо тут креветки протягом двох хвилин, після прибираємо їх на тарілку.

Крок 5. На цьому ж маслі обсмажуємо імбир близько однієї хвилини до появи яскравого аромату.

Крок 6. Доповнюємо імбир подрібненим часником. Перемішуємо і даємо часнику трохи підрум’янитися.

Крок 7. Викладаємо сюди відварений рис.

Крок 8. Перемішуємо вміст. Якщо використовували остиглий рис, то даємо йому час прогрітися.

Крок 9. Додаємо дрібку меленого перцю, вливаємо соєвий соус і рисове кулінарне вино.

Крок 10. Перемішуємо вміст сковороди для однакового розподілу всіх спецій.

Крок 11. Вливаємо сюди злегка збите яйце.

Крок 12. Безперервно помішуємо частування, поки яйце не схопиться.

Крок 13. Викладаємо рис креветки і подрібнений зелений лук.

Крок 14. Перемішуємо і готуємо ще пару хвилин. Після вимикаємо вогонь і залишаємо страву під кришкою на 5 хвилин.

Крок 15. Рис з морепродуктами і яйцем готовий. Розкладайте по тарілках, подавайте до столу і пригощайтеся!