Італійське різотто з креветками в домашніх умовах
Італійське різотто з креветками в домашніх умовах – це дуже смачне, оригінальне і поживне частування, яке яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Приготувати апетитну страву зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Рис – 250 гр.
- Креветки – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Вино біле сухе – 50 мл
- Петрушка – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Базилік – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо креветки. Панцир з головами відправляємо в каструлю або сотейник. Сюди ж відправляємо продавлений зубчик часнику. Обсмажуємо на оливковій олії до появи червоного відтінку, після вливаємо півтора літра води. Кип’ятимо, варимо 20 хвилин, проціджуємо бульйон.
Крок 3. Креветки доповнюємо подрібненим часником і двома столовими ложками оливкової олії. Перемішуємо і маринуємо 20 хвилин.
Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії до прозорого стану. Додаємо сюди рис, обсмажуємо ще пару хвилин, постійно помішуючи лопаткою.
Крок 5. Виливаємо в рис біле сухе вино, даємо випаруватися алкоголю.
Крок 6. Виливаємо сюди гарячий бульйон. Тушкуємо 20 хвилин.
Крок 7. Після відправляємо сюди креветки і подрібнену зелень.
Крок 8. Додаємо спеції і тертий сир. Перемішуємо і знімаємо з плити.
Крок 9. Італійське різотто з креветками в домашніх умовах готово. Подавайте апетитне блюдо до столу!