Рис з морепродуктами – 8 рецептів на сковороді з покроковими фото

Італійське різотто з креветками в домашніх умовах

Італійське різотто з креветками в домашніх умовах – це дуже смачне, оригінальне і поживне частування, яке яскраво різноманітить ваше домашнє меню. Приготувати апетитну страву зможе кожен. Для цього скористайтесь нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Рис – 250 гр.
  • Креветки – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Вино біле сухе – 50 мл
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо креветки. Панцир з головами відправляємо в каструлю або сотейник. Сюди ж відправляємо продавлений зубчик часнику. Обсмажуємо на оливковій олії до появи червоного відтінку, після вливаємо півтора літра води. Кип’ятимо, варимо 20 хвилин, проціджуємо бульйон.

Крок 3. Креветки доповнюємо подрібненим часником і двома столовими ложками оливкової олії. Перемішуємо і маринуємо 20 хвилин.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії до прозорого стану. Додаємо сюди рис, обсмажуємо ще пару хвилин, постійно помішуючи лопаткою.

Крок 5. Виливаємо в рис біле сухе вино, даємо випаруватися алкоголю.

Крок 6. Виливаємо сюди гарячий бульйон. Тушкуємо 20 хвилин.

Крок 7. Після відправляємо сюди креветки і подрібнену зелень.

Крок 8. Додаємо спеції і тертий сир. Перемішуємо і знімаємо з плити.

Крок 9. Італійське різотто з креветками в домашніх умовах готово. Подавайте апетитне блюдо до столу!