Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фото

Рисова каша на молоці та воді

Рисова каша на молоці та воді – це простий і смачний частування, який ідеально підійде для сімейного сніданку, обіду або перекушування. Спробуйте приготувати таку кашу за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 2,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Масло вершкове – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість рису.

Крок 2. Далі цей рис кілька разів промиваємо під холодною водою.

Крок 3. Далі крупу заливаємо чистою водою та залишаємо на 30 хвилин. Якщо у вас є час, можна вимочувати і довше.

Крок 4. Зливаємо воду з рису і підготовлену крупу викладаємо в каструлю з окропом. Перемішуємо та доводимо до повторного закипання. Відразу ж додаємо сіль.

Крок 5. Відварюємо до вбирання води.

Крок 6. Далі відміряємо потрібну кількість молока.

Крок 7. Заливаємо кашу молоком.

Крок 8. Перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.

Крок 9. В кінці занурюємо шматочок вершкового масла та вимикаємо вогонь.

Крок 10. Рисова каша на молоці та воді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!