Як зварити смачну рисову кашу з додаванням гарбуза?
Коли восени настає сезон дозрівання гарбузів, цей стиглий, ароматний і дуже соковитий овоч не тільки можна, але й потрібно додавати у крупи для приготування смачних каш. Відмінно поєднується гарбуз і з молочним рисом. У таку кашу можна додавати родзинки, цукати, варення і мед.
Склад:
- Гарбуз – 300-400 гр.
- Молоко – 3-4 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Рис – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуйте все необхідне для варіння молочної каші з рисом і гарбузом.
2. Потім очищену від шкірки і насіння гарбузову м’якоть потрібно нарізати кубиками.
3. У велику каструлю покладіть гарбуз і варіть її до м’якості, заливши водою на 2/3 від загального обсягу. Посоліть за смаком.
4. Коли гарбуз стане м’якою, відцідіть її від води (зливайте воду в окрему ємність, вона ще стане в нагоді), а м’якоть розімніть в пюре за допомогою будь-якого відповідного кухонного пристосування.
5. Промитий рис варіть з гарбузової м’якоттю на воді, що залишилася від варіння гарбуза.
6. В каструлю, додайте молоко і цукор.
7. Коли каша загусне, можна додати ще трохи води або молока, щоб зварити кашу до кінця. У готову кашу додати вершкове масло.
8. Настоюйте під кришкою рисову кашу з гарбузом чверть години і подавайте до столу.
Приємного апетиту!