Рисова каша на молоці з родзинками в мультиварці
В мультиварці молоко нагрівається, після чого туди додається рис, родзинки, сіль, цукровий пісок і вершкове масло. Потім закривається кришка і все готується до сигналу. Готова каша варто в закритій мультиварці ще 15 хвилин і розкладається по тарілках.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис круглозернистий – 1 склянка
- Молоко – 4 склянки
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ізюм – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку ретельно промиваємо в теплій воді рис кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім перекладаємо крупу на ситечко і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.
2. У цей час добре промиваємо під проточною водою родзинки, після чого ошпарюємо його окропом. Це потрібно зробити, щоб зменшити ризик згортання молока в процесі приготування. Промитий ізюм також відправляємо на ситечко.
3. У чашу мультиварки заливаємо холодне молоко. Включаємо апарат в розетку і встановлюємо таймер приблизно на 40 хвилин. Не закриваємо кришкою і чекаємо, поки молоко нагріється до температури трохи вище 40 градусів.
4. Відправляємо в нагріте молоко рисову крупу і родзинки. Тепер додаємо сіль з цукровим піском за смаком і вершкове масло. Далі закриваємо кришку мультиварки і готуємо до звукового сигналу.
5. Після закінчення приготування не відкриваємо мультиварку, а даємо каші постояти близько 15 хвилин. За цей час спаде тиск, і страва вийде більш густим.
6. Розкладаємо гарячу кашу по тарілках і подаємо до столу. При бажанні до неї можна додати свіжі фрукти, ягоди, горіхи або мед. Приємного апетиту!