Рисова каша на молоці в мультиварці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Рисова каша на молоці з родзинками в мультиварці

В мультиварці молоко нагрівається, після чого туди додається рис, родзинки, сіль, цукровий пісок і вершкове масло. Потім закривається кришка і все готується до сигналу. Готова каша варто в закритій мультиварці ще 15 хвилин і розкладається по тарілках.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис круглозернистий – 1 склянка
  • Молоко – 4 склянки
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Ізюм – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку ретельно промиваємо в теплій воді рис кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім перекладаємо крупу на ситечко і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина.

2. У цей час добре промиваємо під проточною водою родзинки, після чого ошпарюємо його окропом. Це потрібно зробити, щоб зменшити ризик згортання молока в процесі приготування. Промитий ізюм також відправляємо на ситечко.

3. У чашу мультиварки заливаємо холодне молоко. Включаємо апарат в розетку і встановлюємо таймер приблизно на 40 хвилин. Не закриваємо кришкою і чекаємо, поки молоко нагріється до температури трохи вище 40 градусів.

4. Відправляємо в нагріте молоко рисову крупу і родзинки. Тепер додаємо сіль з цукровим піском за смаком і вершкове масло. Далі закриваємо кришку мультиварки і готуємо до звукового сигналу.

5. Після закінчення приготування не відкриваємо мультиварку, а даємо каші постояти близько 15 хвилин. За цей час спаде тиск, і страва вийде більш густим.

6. Розкладаємо гарячу кашу по тарілках і подаємо до столу. При бажанні до неї можна додати свіжі фрукти, ягоди, горіхи або мед. Приємного апетиту!