Як зварити кашу з рису на молоці з гарбузом?
Гарбуз натирається на тертці і відправляється в чашу мультиварки. Потім до неї додається цукор, молоко, вершкове масло і все готується на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Далі до гарбузі додається промитий рис, ванільний цукор, сіль, вода і все вариться ще 50 хвилин. Виходить смачне і ароматне блюдо.
Час готування: 2 ч. 5 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Гарбуз мускатний – 300 гр.
- Рис круглозернистий – 300 гр.
- Молоко – 900 мл
- Вода питна – 300 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Цукор-пісок – 40 гр.
- Цукор ванільний – 8 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і очищаємо від насіння. Далі натираємо м’якоть на крупній тертці. Відправляємо натертий гарбуз в чашу мультиварки, додаємо до неї чайну ложку цукрового піску, молоко і вершкове масло. На мультиварці вибираємо режим «Гасіння» і ставимо таймер на 30 хвилин.
2. У цей час ретельно промиваємо в теплій воді рис кілька разів, поки вона не стане прозорою. Після того, як мультиварка видасть сигнал, відкриваємо кришку і висипаємо туди рис. Також додаємо решту цукровий пісок разом з ванільним цукром, сіль і заливаємо все гарячою водою.
3. Продовжуємо готувати в режимі «Гасіння». В цей раз ставимо таймер на 50 хвилин.
4. Після сигналу не відкриваємо кришку і даємо настоятися каші ще близько 30-40 хвилин. За цей час вбереться вся рідина, і вона стане більш насиченою.
5. Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу. По цьому рецепту каша, виходить, по смаку як з духовки. Приємного апетиту!