Рисова каша на молоці з гарбузом в горщиках в духовці
Холодильник порожній, а потрібно терміново нагодувати всю сім’ю? Готуємо просте, але в той же час дуже ситне блюдо з найпростіших і доступних продуктів – рису і гарбуза. Приготування в горщиках (в духовій шафі) спрощує приготування тим, що в процесі навіть помішувати нічого не потрібно.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Гарбуз – 300 гр.
- Рис – 300 гр.
- Молоко – 600 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Гарбуз очищаємо від грубої шкірки, виймаємо насінну частину і нарізаємо невеликими кубиками, приблизно по одному сантиметру.
2. 300 грам рису перекладаємо в дрібне сито і кілька разів ретельно промиваємо під струменем води для того, щоб позбутися від смітинок і зайвого крохмалю.
3. У керамічні горщики відразу викладаємо крупу, а наверх гарбузове шматочки. У кожну тару додаємо трохи масла (не більше двох столових ложок) і трохи цукрового піску по своєму смаку.
4. Молоко наливаємо в каструлю і доводимо до кипіння.
Теплим молоком заливаємо майбутню кашу так, щоб рідина покривала інгредієнти мінімум на 1,5 сантиметра зверху і закриваємо кришкою.
6. Відправляємо горщики в духовку на 40-50 хвилин (залежно від потужності) при температурі 180 градусів.
7. Після закінчення часу, готову кашу наполягаємо ще близько 5 хвилин, і насолоджуємося її приголомшливим вершковим смаком і ароматом. Приємного апетиту!