Каша з рису на молоці з гарбузом і родзинками
З настанням збору врожаю саме час приготувати ніжну кашу з рису і гарбуза, а також доповнити її родзинками, який відмінно доповнює і відтіняє смак головних компонентів. Для готування такого страву потрібно зовсім небагато часу, а ви будете ситі мінімум 4-5 годин.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Рис – 200 гр.
- Гарбуз (м’якоть) – 300 гр.
- Молоко – 2 склянки
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Родзинки – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Гарбуз нарізаємо шматочками невеликого розміру.
2. Промитий рис заливаємо одним склянкою молока, трохи солимо і додаємо одну ложку цукрового піску – варимо до готовності.
3. Помаранчеві кубики перекладаємо в сковороду або сотейник. Посипаємо цукром і карамелізуємо.
4. До солодкої гарбуза заливаємо другий стакан молока і відварюємо на повільному вогні до м’якості, приблизно 15-20 хвилин.
5. У глибокій жароміцної посуді змішуємо рис і гарбуз.
6. Додаємо невеликий шматочок масла для додання страві вершкового смаку.
7. А зверху посипаємо родзинками або будь-якими сухофруктами, які вам подобаються.
8. Заповнені горщики з кашею відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 70 градусів.
9. Після закінчення часу обережно виймаємо посуд і насолоджуємося ніжною кашею з сухофруктами і гарбузом. Приємного апетиту!