Рисова каша з гарбузом на молоці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Каша з рису на молоці з гарбузом і родзинками

З настанням збору врожаю саме час приготувати ніжну кашу з рису і гарбуза, а також доповнити її родзинками, який відмінно доповнює і відтіняє смак головних компонентів. Для готування такого страву потрібно зовсім небагато часу, а ви будете ситі мінімум 4-5 годин.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Рис – 200 гр.
  • Гарбуз (м’якоть) – 300 гр.
  • Молоко – 2 склянки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Родзинки – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Гарбуз нарізаємо шматочками невеликого розміру.

2. Промитий рис заливаємо одним склянкою молока, трохи солимо і додаємо одну ложку цукрового піску – варимо до готовності.

3. Помаранчеві кубики перекладаємо в сковороду або сотейник. Посипаємо цукром і карамелізуємо.

4. До солодкої гарбуза заливаємо другий стакан молока і відварюємо на повільному вогні до м’якості, приблизно 15-20 хвилин.

5. У глибокій жароміцної посуді змішуємо рис і гарбуз.

6. Додаємо невеликий шматочок масла для додання страві вершкового смаку.

7. А зверху посипаємо родзинками або будь-якими сухофруктами, які вам подобаються.

8. Заповнені горщики з кашею відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 70 градусів.

9. Після закінчення часу обережно виймаємо посуд і насолоджуємося ніжною кашею з сухофруктами і гарбузом. Приємного апетиту!