Рисовий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати рисовий суп в мультиварці?

В чашу мультиварки обсмажується моркву з цибулею і куркою. Потім туди відправляється нарізану картоплю, рис, все заливається водою і готується на режимі «Суп» протягом 1 години. В готову страву додається сіль, зелень і все настоюється ще 15 хвилин.

Час готування: 1 год 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 2 шт.
  • Стегна курячі – 2 шт.
  • Рис довгозернистий – 0.5 склянки
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа для супу – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку готуємо овочі. Цибулю з морквою і картоплею очищаємо. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Курячі крила разом з стегнами, також промиваємо і розрізаємо їх на місці суглобів шматочками трохи менше. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці.

2. Включаємо мультиварку і встановлюємо режим «Смаження». Відправляємо туди нарізану цибулю і обсмажуємо його протягом 5 хвилин. Далі додаємо моркву і смажимо все ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

3. Тепер кладемо в чашу мультиварки курку і обсмажуємо її разом з овочами протягом 10 хвилин, іноді помішуючи.

4. Очищену картоплю нарізаємо невеликим кубиком і ненадовго замочуємо у воді.

5. Відправляємо промитий рис разом з картоплею, заливаємо все водою до позначки на чашу мультиварки, вибираємо програму «Суп» і встановлюємо таймер на 1 годину. Після того як суп буде готовий, додаємо до нього сіль, приправи і мелконарезанного зелень. Потім накриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.

6. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!