Як приготувати рисовий суп в мультиварці?
В чашу мультиварки обсмажується моркву з цибулею і куркою. Потім туди відправляється нарізану картоплю, рис, все заливається водою і готується на режимі «Суп» протягом 1 години. В готову страву додається сіль, зелень і все настоюється ще 15 хвилин.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Крила курячі – 2 шт.
- Стегна курячі – 2 шт.
- Рис довгозернистий – 0.5 склянки
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Приправа для супу – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку готуємо овочі. Цибулю з морквою і картоплею очищаємо. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Курячі крила разом з стегнами, також промиваємо і розрізаємо їх на місці суглобів шматочками трохи менше. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці.
2. Включаємо мультиварку і встановлюємо режим «Смаження». Відправляємо туди нарізану цибулю і обсмажуємо його протягом 5 хвилин. Далі додаємо моркву і смажимо все ще 5 хвилин, періодично помішуючи.
3. Тепер кладемо в чашу мультиварки курку і обсмажуємо її разом з овочами протягом 10 хвилин, іноді помішуючи.
4. Очищену картоплю нарізаємо невеликим кубиком і ненадовго замочуємо у воді.
5. Відправляємо промитий рис разом з картоплею, заливаємо все водою до позначки на чашу мультиварки, вибираємо програму «Суп» і встановлюємо таймер на 1 годину. Після того як суп буде готовий, додаємо до нього сіль, приправи і мелконарезанного зелень. Потім накриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.
6. Готову страву розливаємо по тарілках і подаємо до столу разом зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!