Салат Донський на зиму класичний – 5 рецептів з покроковими фото

Салат Донський на зиму з зеленими помідорами

Для того щоб приготувати салат, потрібні свіжі овочі, склад яких можна змінювати в залежності від смакових уподобань. Суміш овочів виділяє сік і гаситься в ньому до повної готовності.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • зелені Помідори – 500 гр.
  • Перець болгарський солодкий – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – ½ ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 6% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Перед тим, як нарізати овочі – перець і помідори – промиваємо. Очищаємо цибульне лушпиння, позбавляємо помідори від серцевини. Обрізаємо плодоніжку у перців, видаляємо насіння разом з плівками. Помідори нарізаємо великими шматочками, перець – смужками. Цибулини подрібнюємо півкільцями.

2. Всі інгредієнти викладаємо в каструлю і ретельно перемішуємо. Додаємо сипучі інгредієнти – сіль і цукор. Знову перемішуємо продукти.

3. Вливаємо в суміш овочів масло. Перемішуємо масу і накриваємо каструлю кришкою. Даємо овочам півгодини, щоб вони встигли пустити сік.

4. Підготуємо для гасіння часник і перець. Після очищення нарізаємо часник дрібними шматочками, а перець – кільцями. Тушкуємо овочі на вогні, помішуючи, до кипіння. Потім накриваємо посуд кришкою і продовжуємо гасіння ще 40 хвилин. Додаємо перець чилі і часник. Тушкуємо овочі 5 хвилин.

5. Додаємо ложку оцту. Тушкуємо овочі, перемішавши, дві хвилини. Розкладаємо їх в стерилізовані банки і закатуємо кришками.

Приємного апетиту!