Салат Донський на зиму з зеленими помідорами
Для того щоб приготувати салат, потрібні свіжі овочі, склад яких можна змінювати в залежності від смакових уподобань. Суміш овочів виділяє сік і гаситься в ньому до повної готовності.
Час готування – 2 ч. 5 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 4-5.
Склад:
- зелені Помідори – 500 гр.
- Перець болгарський солодкий – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – ½ ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 6% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець гострий – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Перед тим, як нарізати овочі – перець і помідори – промиваємо. Очищаємо цибульне лушпиння, позбавляємо помідори від серцевини. Обрізаємо плодоніжку у перців, видаляємо насіння разом з плівками. Помідори нарізаємо великими шматочками, перець – смужками. Цибулини подрібнюємо півкільцями.
2. Всі інгредієнти викладаємо в каструлю і ретельно перемішуємо. Додаємо сипучі інгредієнти – сіль і цукор. Знову перемішуємо продукти.
3. Вливаємо в суміш овочів масло. Перемішуємо масу і накриваємо каструлю кришкою. Даємо овочам півгодини, щоб вони встигли пустити сік.
4. Підготуємо для гасіння часник і перець. Після очищення нарізаємо часник дрібними шматочками, а перець – кільцями. Тушкуємо овочі на вогні, помішуючи, до кипіння. Потім накриваємо посуд кришкою і продовжуємо гасіння ще 40 хвилин. Додаємо перець чилі і часник. Тушкуємо овочі 5 хвилин.
5. Додаємо ложку оцту. Тушкуємо овочі, перемішавши, дві хвилини. Розкладаємо їх в стерилізовані банки і закатуємо кришками.
Приємного апетиту!