Салат Мімоза з рибними консервами класичний – 10 рецептів з покроковими фото

Як приготувати Мімозу з рибними консервами і сиром без картоплі

Ніжний рибний салат Мімоза можна готувати з різних консервів: сайри, сардини, скумбрії, тунця або горбуші. Щоб салат вийшов соковитим, не варто економити на майонезі, а краще навіть приготувати його самостійно, тоді ваше блюдо буде ще більш корисним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Консерви рибні – 1 банку.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть половину в салатницю.

2. Рибні консерви розімніть виделкою до стану пюре і викладіть ½ частину на білки. Змастіть шар майонезом.

3. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і викладіть його шаром на рибу.

4. Потім на шар з лука викладіть другу частину білків. Змастіть його майонезом.

5. Після білків викладіть шар з решти консерв, промажте майонезом.

6. Сир натріть на дрібну тертку. Жовтки розімніть виделкою. Змішайте сир з жовтками і посипте цьому масою салат зверху. Салат поставте на 20-30 хвилин у холодильник для просочення.

Приємного апетиту!