Простий і смачний рецепт салату Мімоза з рибними консервами без моркви
З’явився салат Мімоза ще в Радянському союзі. Хтось відчуває ностальгію при вигляді цієї страви, а кому-то воно в новинку. Крім того, рецепт цього салату залишає велике поле для експериментів, в цьому, наприклад, не використовується моркву.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Рис дліннозерновой – 150 гр.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Консерви рибні – 200 гр.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Майонез – 150-200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вершкове масло покладіть в морозильник. Рис і яйця зваріть.
2. Яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Білки дрібно наріжте, жовтки розімніть виделкою.
3. Цибулю дрібно наріжте, сир натріть на тертці, рибні консерви розімніть виделкою.
4. Встановіть кулінарне кільце на плоске блюдо, викладіть половину рибної консерви.
5. Другим шарів викладіть рис, змащуємо його майонезом. Потім викладіть по черзі білок, тертий сир, решту рибу і цибулю. На кожному шарі зверху зробіть майонезну сіточку.
6. Потім викладіть половину подрібнених жовтків, поверх них натріть вершкове масло на дрібну тертку.
7. Завершіть салат залишилася жовтковою масою. Салат Мімозу подавайте на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!